sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Avokadoa ja katkarapuja



Helppo alkuruoka syntyy ready-to-eat-avokadoista ja katkaravuista. Jo yksikin puolikas riittää, mutta kun se on niin hyvää…

Avokadot halkaistaan leikkaamalla veitsellä yhtenäinen viilto pitkittäin hedelmän ympäri kiveen asti. Sitten otetaan toisella kädellä kiinni toisesta, toisella toisesta puolikkaasta ja kierretään. Toiseen puolikkaaseen jäänyt kivi lähtee helpoiten irti kun iskee kiveen veitsen terän ja kiertää varovasti. Halkaisun jälkeen avokadot pitää heti sivellä sitruunamehulla jotta ne eivät ruskettuisi.

Kastikkeen voi sekoittaa creme fraicheen tai kermaviiliin. Tilkka sitruunamehua, (yksi hienoksi leikattu valkosipulinkynsi,) hiukan suolaa ja valkopippuria, hienoksi leikattua tilliä ja pienenpieni ripaus cayennepippuria. 


Ei kommentteja: