perjantai 7. joulukuuta 2012

Herkkutattimousse ja punasipulikaviaari



Herkkutattimousse

250 g tuoreita (pakastettuja) herkkutatteja
20 g kuivattuja herkkutatteja
2 dl vettä
1 pieni (n 50g) sipuli
50 g voita
2 rkl vehnäjauhoja
3 liivatelehteä
3 dl kuohukermaa

Murenna kuivatut herkkutatit ja laita ne likoamaan veteen parin tunnin ajaksi. Valuta sienet ja säästä liotusvesi.

Pilko sipuli pieneksi silpuksi ja kuullota se kattilassa voissa. Lisää pieniksi pilkotut tuoreet herkkutatit sekä liotetut ja valutetut tatit. Anna seoksen hautua miedolla lämmöllä muutamia minuutteja. Lisää vehnäjauhot ja anna jauhojen turvota viitisen minuuttia koko ajan hyvin sekoittaen. Lisää sienten liotusvesi ja keitä muhennosta kymmenisen minuuttia koko ajan sekoittaen. Soseuta herkkutattimuhennos sauvasekoittimella ja paseeraa se siivilän läpi takaisin kattilaan. Jäähdytä sose.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5-10 minuutiksi. Ota erikseen muutama lusikallinen sienisosetta ja kuumenna se. Sulata liivatteet tähän pieneen määrään kuumaa sosetta ja sekoita se takaisin kattilaan.

Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja sekoita se hyvin sienisoseen joukkoon. Pursota mousse pieniin annoskuppeihin ja anna hyytyä viileässä muutaman tunnin ajan.

Koristele annokset nokareella punasipulihilloketta ja voitaikinasta leivotulla sienen muotoisella koristeella.

Herkkutattimousse toimii erinomaisesti myös levitteenä leivällä! 


Punasipulikaviaari

5 punasipulia
3 rkl sokeria
3 rkl voita
5 rkl hyvää balsamiviinietikkaa
4 rkl juoksevaa hunajaa
suolaa
mustapippuria
5 oksaa tuoretta timjamia

Pilko sipulit pienenpieniksi kuutioiksi. Sulata paistinpannulla voi ja sokeri ja karamellisoi siinä sipulit. Lisää balsamiviinietikka ja hunaja sekä mausteet ja hauduta hilloke kypsäksi.

Ei kommentteja: