Wontontaikinaa
olen löytänyt toistaiseksi ainoastaan etnisten ruokakauppojen pakastealtaista.
Wontontaikina on tuorepastataikinaa paperinohuina n 8x8 cm levyinä 200
g pakkauksissa. Yhdessä pakkauksessa on noin 40 taikinalevyä. Wontontaikinaa ei pidä korvata filotaikinalla, sillä niiden koostumus on erilainen. Hesarin
ohjeen mukaan wontontaikinan voi itsekin valmistaa sekoittamalla ja alustamalla
2,5 dl vettä, 0.5 tl suolaa, 5,5 dl vehnäjauhoja ja yksi vatkattu muna. Kun
taikina on levännyt tunnin verran, se pitäisi kaulia ohueksi ja vielä sitäkin
ohuemmaksi, ohuemmaksi kuin yksi millimetri. Kaulimella se ei onnistu ihan noin vaan, mutta ehkä pastakoneella? Jos silläkään? Siispä
turvaudun etnisen kaupan pakastimeen.
Wontontaikina
sulatetaan jääkaapissa noin 12 tunnin ajan, minkä jälkeen se on käytettävissä
ruoanvalmistukseen. Koska taikinalehdet ovat niin ohuita, ne pitää valmistaa mahdollisimman
nopeasti ettei taikina ehdi kuivua ennen aikojaan. Kaikki muut tarvikkeet ensin
valmiiksi, vasta sitten saksilla paketti auki ja toimeen hophop.
Minilasagnet
wontontaikinasta
(yhdestä paketista
tulee n 10 minilasagnea)
muutama dl
jauhelihakastiketta oman maun mukaan
1 erä
bechamelkastiketta
100 g
mozzarellaraastetta
1 pkt wontontaikinaa
muffinpelti
paperisia muffinvuokia
vuokaspray
Voitele muffinvuoat
vuokaspraylla ja aseta ne muffinpellin koloihin.
Valmista
jauhelihakastike ja bechamelkastike. Sulata bechamelkastikkeen joukkoon 80 g
mozzarellaraastetta.
Avaa wontonpaketti ja
aseta jokaiseen muffinvuokaan kaksi wontonlevyä toistensa päälle hiukan
vinottain. Lusikoi jokaiseen vuokaan wontonkuppiin ensin lusikallinen
jauhelihakastiketta, sitten lusikallinen juustobechamelia. Asettele vuokiin
seuraava wontonlevy ja toista jauhelihakastike sekä juustobechamel. Laita
lopuksi vielä yksi wontonlevy, jonka päälle lusikallinen juustokastiketta ja
hyppysellinen juustoraastetta.
Paista 200 asteessa
uunin alaosassa n 20 minuuttia kunnes pinta on saanut hiukan väriä ja
wontontaikinasta on tullut rapeaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti