tiistai 29. tammikuuta 2013

Lihapullapastaa Italian mamman tapaan: aglio, olio & prezzemolo eli portugaliksi alho, azeite & salsa.


Noniin, vähitellen aletaan olla kotiutuneita tänne Portugalin mökkiin Algarveen Suomen talvea ja kylmää pakoon. Lähiseudun marketit on koluttu ja niiden tarjonta on nyt suurin piirtein selvitetty. Onhan tässä viikon aikana ehditty laittaa jo kaikenlaisia ruokia, mutta edellisviikon kovan myrskyn aiheuttamien nettiongelmien, talon lämmityksen ja muun hässäkän ohessa niitä ei ole tullut sen enempää kuvatuksi eikä laitetuksi muistiin, miten ne valmistettiin. Joten aloitetaan etelän mökkielämän ruokadokumentointi vaikka tästä, lihapullaspagetista. Italialainen resepti, mutta väliäkös sillä :)


Lihapullaspagetti

300 g naudan jauhelihaa
1 muna
0,5 tl suolaa
hiukan mustapippuria
ripaus chiliä
hiukan oliiviöljyä paistamiseen

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
1 laakerinlehti
1 lihaliemikuutio
1 tölkki tomaattimurskaa
1 rkl tomaattisosetta
1 rkl aurinkokuivattua tomaattia hienonnettuna
0,5 dl silputtua lehtipersiljaa

spagettia 80 g ruokailijaa kohden


Sekoita jauheliha, muna ja mausteet keskenään ja muotoile seoksesta lihapullia. Ruskista lihapullat kauttaaltaan oliiviöljyssä paistinpannulla.

Pilko sipuli pieniksi kuutioiksi ja leikkaa valkosipulinkynnet ohuiksi viipaleiksi. Kuullota sipulit ja valkosipulit oliiviöljyssä pannulla. Lisää laakerinlehti. lihaliemikuutio ja tomaatit sekä puolet persiljasta. Keittele tomaattikastiketta kymmenisen minuuttia, lisää lihapullat kastikkeen joukkoon ja jatka keittämistä sen aikaa kun keität spagetit. Kastikkeeseen voi lisätä hiukan kiehuvaa vettä jos se näyttää kovasti kiehuvan kokoon.

Kun pasta on valmista, jaa se lautasille, lisää lihapullat kastikkeineen ja ripottele viimeksi lautasille loput persiljat. Jos kaapissa on parmesaania (meillä ei ollut) niin sitä tietenkin voi niin halutessaan raastia päälle.

Ei kommentteja: