keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Siskonmakkarakastike


Miksi siskonmakkaroista pitää aina tehdä keittoa, kun niistä tulee taivaallisen hyvää kastiketta!



Siskonmakkarakastike

800 g siskonmakkaroita
1 sipuli
5 rkl voita
1 rkl rypsiöljyä
1 dl vehnäjauhoja
vettä
2 dl kermaa
suolaa
mustapippuria

Leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi ja kuullota kuutiot 1 rkl voin ja öljyn seoksessa. Siirrä sipulit pannulta odottelemaan. Lisää pannulle 1 rkl voita, purista pannulle siskonmakkaroista pieniä palloja ja ruskista ne hyvin joka puolelta. Kaada ruskistetut siskonmakkarat sipuleiden kanssa odottamaan. Lisää pannulle loppu voi ja sekoita siihen jauhot. Anna jauhojen hiukan ruskistua koko ajan sekoittaen. Lisää vettä, sekoita kastike tasaiseksi ja keittele kastiketta miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia. Lisää sipulit, makkarat ja kerma ja anna kiehua vielä hetki. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoile perunamuusin ja mehukkaan kaali-porkkanaraasteen kera.




Ei kommentteja: