maanantai 28. tammikuuta 2013

Tokaijipäärynää ja pähkinäpannukakkua


Viikon hedelmä 5/52: päärynä


Tämä jälkiruoka kannattaa valmistaa kokonaan edellisenä päivänä, keittää päärynät ja paistaa pannukakut. Kummallekin tekee hyvää antaa makujen tasaantua viileässä vuorokauden ajan.



Tokaijipäärynät 

3 päärynää
5 dl vettä
2 dl Tokaijia tai jotain muuta makeaa jälkiruokaviiniä
1 dl sokeria
1 tähtianis

Kuori ja halkaise päärynät ja poista siemenkodat. Kaada kattilaan vesi, viini, sokeri ja tähtianis ja lämmitä kunnes liemi kiehuu. Lisää päärynät liemen joukkoon ja keitä niitä noin 15-20 minuuttia kunnes ne alkavat olla pehmeitä. Jäähdytä päärynät liemessään ja säilytä viileässä tarjoiluun asti.

Tarjoile pähkinäpannukakkujen ja kermavaahdon kanssa.



Pähkinäpannukakut

4 dl maitoa
1 tähtianis
2 dl vehnäjauhoja
1/4 tl suolaa
0,5 dl sokeria
2 munaa
2 rkl voisulaa
40 g rouhittuja hasselpähkinöitä
40 g rouhittuja pistaasipähkinöitä
200 g soseutettua päärynää
             
Laita maito kattilaan ja kiehauta se tähtianiksen kanssa. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja ota anis pois.

Kuori päärynät, poista kannat ja siemenkodat ja survo hedelmäliha haarukalla karkeaksi soseeksi. Päärynät eivät anna pannukakkuun juurikaan makua, mutta tekevät sen mehevämmäksi.

Laita jauhot kulhoon, lisää suola ja sokeri ja sekoita. Lisää puolet maidosta ja vatkaa seos tasaiseksi. Lisää munat ja vatkaa voimakkaasti. Lisää loput maidosta, voisula, pähkinärouheet ja päärynäsose ja vatkaa seos tasaiseksi. Anna pannukakkutaikinan levätä huoneenlämmössä noin tunnin ajan.

Voitele muffinvuoan syvennykset ja lusikoi niihin taikinaa. Paista 220 asteessa n 25-30 minuuttia. Annoksesta tulee noin 12 muffinin kokoista pikkupannukakkua. Nämä ovat parhaimmillaan seuraavana päivänä.



Ei kommentteja: