perjantai 29. maaliskuuta 2013

Mustan possun filee ja muita herkkuja


Paitsi että musta possu on ihonväriltään tumma, sen lihakaan ei muistuta tavallista haalean vaaleanpunaista possunlihaa. Porco preto on läpikotaisin tumma, niin tumma että sen lihakin näyttää miltei savustetulta. Ja se maku! Se pitää itse maistaa!



Mustan possun fileet (kahdelle)

400 g mustan possun sisäfileetä
suolaa
pippuria
oliiviöljyä

Kuumenna oliiviöljy kuumalla paistinpannulla ja paista fileet lähes kypsiksi. Mustan possun fileen tulee jäädä aavistuksen roseeksi, joten fileitä ei kannata laittaa paistinpannulta uuniin ettei lihasta tule ylikypsää. Kääri paistetut fileet folioon vetäytymään noin 15 minuutiksi, jona aikana valmistat punasipuli-omenapaistoksen.


Punasipuli-omenapaistos

1 iso punasipuli
2 omenaa (ei kovin happamia)
3 timjaminoksaa
1 rkl valkoviinietikkaa
1 dl vettä
2 tl sokeria
suolaa
mustapippuria

Valmista paistos samalla pannulla jolla paistoit fileet, älä pese pannua välillä. Kuullota hienoksi leikattua sipulia kunnes se pehmenee. Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa hedelmät sormenpään kokoisiksi paloiksi. Lisää omput pannulle ja paista kunnes ne hiukan pehmenevät. Lisää timjami, valkoviinietikka, vesi, sokeri, suola ja mustapippuri. Hauduta kunnes sekä sipulit että omenat ovat täysin pehmeitä ja soseutettavissa karkeaksi soseeksi. Tarkista maku, että suola, sokeri ja etikka ovat tasapainossa.

Lautaselle lisäksi höyrytettyä romanescokaalia ja perunanoisetteja.


Ei kommentteja: