tiistai 28. toukokuuta 2013

Savusilakkavuoka



Touko-kesäkuussa silakka on parhaimmillaan, sillä suurimmalle osalle silakoista kutuaika ajoittuu juuri touko-kesäkuulle. Savustettu mätisilakka on maukasta ihan sellaisenaankin ja varhaisperunan kanssa vielä parempaa.

Tämä savusilakkavuoka valmistettiin arkiseksi lounasruoaksi, mutta sen voi valmistaa myös pieniin annosvuokiin ja tarjoilla iltapalana vaikka saaristolaisleivän ja koskenkorvasnapsin kanssa.


Savusilakkavuoka (neljälle)

800 g savusilakoita
2 uutta sipulia
2 kananmunaa
2 dl kermaa
0,5 dl silputtua tilliä

Perkaa silakat huolella, erottele mäti erikseen. Riko mädit haarukalla. Keitä kananmunat koviksi. Leikkaa sipulit varsineen ohuiksi viipaleiksi.

Laita voideltuun uunivuokaan silakat, sipuli ja tilli. Lado päällimmäiseksi viipaloidut kananmunat. Sekoita keskenään kerma ja silakanmäti ja kaada seos vuokaan. Paista uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia. Tämä ruoka ei kaipaa mitään lisämausteita ja savusilakoissa on jo itsessään riittävästi suolaa. Mätikerma toimii loistavasti perunoiden kastikkeena.



Ei kommentteja: