keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Wapun sillilouniainen


Marokkolaista uutta perunaa, graavia siikaa ja lohta, sherrysilliä, mustaherukkasilliä, sillikaviaaria...

Meidän perheessä syödään yleensä brunssin sijasta louniaista. Kun brunssi on yhdistelmä sanoista breakfast ja lunch, niin  louniainen  on ihan käypä suomennos, jota nimeä meillä on käytetty brunssin rinnalla kyseisestä ateriasta niin kauan kuin minä muistan.

Alkupalaksi muikunmätileipää.

Sattuneesta syystä emme tänä vuonna ehtineet itse valmistaa juuri mitään vappulouniaiselle, mutta onneksi on kauppahalli. Ennen se oli Vanha kauppahalli, nyt Hietalahden kauppahalli. Kalat, lihat, kasvikset ja pikkumunkit. Unohtamatta tietenkään Hommanäsin simaa, joka on ihan kotitekoisen makuista. Eikä ihme, sillä se kuulemma valmistetaan sillä "fariinisokeripussin reseptillä". Viime vuonna vimpan päälle remontoitu Hietalahden S-market täydentää ruokatarjoilun valikoimaa ja marketin kanssa saman katon alla sijaitseva Alko viimeistelee vappuostokset. Ylioppilaslakit on jossain vaatehuoneen ylähyllyllä ja jos jostain laatikon pohjalta vielä löytyisi se tähän juhlapäivään erinomaisesti sopiva Åttopoikien CD ”Aatetta jaloa”, niin Vapusta ei puutu mitään. Paitsi ne serpentiinit, jotka unohdettiin ostaa.


Ei kommentteja: