lauantai 20. heinäkuuta 2013

Waldorfinsalaatti



Waldorfinsalaatti on salaattiklassikko, joka rakentuu juurisellerin (joskus myös lehtisellerin), omenan, saksanpähkinöiden ja majoneesin (tai crème fraichen) ympärille. Se on saanut nimensä New Yorkissa sijaineen Waldorf-hotellin mukaan. Salaatti tarjoillaan tyypillisesti lehtisalaattipedillä alkuruoaksi tai kevyenä ateriana.

Waldorfin salaatti on helppo ja nopea valmistaa ja se toimii hyvin myös grillatun lihan tai kanan kanssa. Se on myös lähes ainoa ruokalaji, johon käytän lehtiselleriä. Lehtiselleri ei todellakaan ole suosikkikasvikseni, mutta jotenkin se sopii tähän salaattiin.


Waldorfinsalaatti

250 g ohueksi suikaloitua juuriselleriä
4 lehtisellerin vartta
2 hapahkoa omenaa (Granny Smith)
300 g siemenettömiä viinipypäleitä
2 dl saksanpähkinöitä

salaatinkastike
1 dl maustamatonta majoneesia
1 rkl sokeria
1 dl crème fraichea
2 rkl sitruunamehua
1 tl pähkinäöljyä
                     
Keitä juurisellerisuikaleita suolalla maustetussa vedessä 8 minuuttia ja jäähdytä suikaleet nopeasti jääkylmässä vedessä. Leikkaa lehtisellerin varret ohuiksi (2-3 mm) viipaleiksi. Kuori omenat ja leikkaa ne pieniksi paloiksi. Leikkaa viinirypäleet puolikkaiksi ja murskaa saksanpähkinöitä hiukan pienemmiksi. Sekoita kaikki salaatin ainekset keskenään.

Sekoita huolella kaikki kastikkeen ainekset yhteen. Kaada kastike salaatin päälle, sekoita ja anna makujen tasaantua noin tunnin ennen tarjoilua.


2 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Herkullinen klassikko!:)

Tuplaespresso kirjoitti...

Klassikko, jota pitäisi muistaa laittaa vähän useammin kuin kerran vuodessa :)