torstai 26. syyskuuta 2013

Kurpitsatäytteiset cannellonit



Kurpitsa on tämän hetken parasta kausiruokaa. Kurpitsasta on paljon muuhunkin kuin siihen iänikuiseen kurpitsapikkelsiin tai kurpitsakeittoon. Kurpitsasoseella täytetyt cannellonit sopivat paitsi karitsankareen (kuten tässä annoksessa), myös lähes minkä tahansa paistetun lihan tai kalan kaveriksi. Toiseksi lisäkkeeksi voi tarjota paahdettua kurpitsaa, punajuurta ja fetakuutioita.



Kurpitsacannellonit (neljälle)

12 cannelloniputkea
600 g kuutioitua keltaista kurpitsaa
2 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
4 isoa salvianlehteä
150 g kermaista tuorejuustoa
1,5 dl raastettua parmesaania
suolaa ja mustapippuria myllystä
                                     
kastike
2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
0,5 dl kurpitsan keitinvettä
5 dl maitoa
1 iso salvianlehti
80 g mozzarellaraastetta
suolaa ja valkopippuria myllystä

Keitä kurpitsakuutiot pehmeiksi niukassa vesimäärässä. Kun kurpitsa on kypsää, valuta kuutiot ja säästä vesi. Soseuta kurpitsa sauvasekoittimella. Kuori valkosipulinkynnet, leikkaa ne mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi ja kuullota pannulla oliiviöljyssä. Lisää hienoksi leikatut salvianlehdet sekä tuorejuusto ja sekoita hyvin. Yhdistä kurpitsasose sekä maustettu tuorejuusto keskenään ja sekoita tasaiseksi. Mausta parmesaanilla, (varovasti) suolalla ja pippurilla ja jos seos on kovin paksua, ohenna notkeaksi kurpitsan keitinvedellä.

Valmista seuraavaksi kastike. Sulata voi ja vatkaa joukkoon jauhot. Keittele miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen ja varo etteivät jauhot pääse ruskistumaan. Lisää kurpitsan keitinvesi sekä hiukan maitoa ja vatkaa kastiketta kunnes se kuumenee ja saostuu. Lisää loppu maito kahdessa erässä ja anna kastikkeen aina välillä kiehahtaa. Lisää hienonnettu salvianlehti ja keitä kastiketta miedolla lämmöllä viitisen minuuttia. Lisää mozzarellaraaste ja sekoita kunnes juusto on sulanut kastikkeen joukkoon. Mausta (varovasti) suolalla ja pippurilla. Jos kastike on kovin paksua, ohenna sitä tilkkasella maitoa ja anna vielä kerran kiehahtaa.

Lusikoi kurpitsasose pursotinpussiin ja täytä cannellonit. Asettele täytetyt pastaputket vierekkäin uuninkestävään vuokaan, kaada kastike päälle ja kypsennä uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Tarjoile karitsankareen kanssa.



Ei kommentteja: