keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Tavallinen kaalilaatikko



Kaalipataa, kaalikääryleitä, kaalilaatikkoa, kaalikeittoa, kaali…
Entten-tentten osui tällä kertaa kaalilaatikkoon, jota pitikin taas valmistaa riittävästi ”nuorisolle” doggy-bagiksi. Sen verran iso laatikko tuli tehdyksi, että meillekin jäi siitä vielä toinen ateria.


Ihan tavallinen kaali-jauhelihalaatikko

1 ½ kg           valkokaalia
750 g             naudan jauhelihaa
2 – 3              sipulia
1,5 dl             riisiä + 3 dl vettä + hiukan suolaa
4 dl                lihalientä
2 dl                kermaa
2 – 3 rkl         tummaa siirappia
                      meiramia
                      timjamia
                      suolaa
                      voita
                      rypsiöljyä

Kuullota padassa tai paistinpannulla sipuli, mausta suolalla ja siirrä uunivuokaan. Ruskista jauheliha parissa-kolmessa erässä, mausta suolalla, pippurilla sekä timjamilla ja laita samoin uunivuokaan. Suikaloi kaali ja laita pataan. Lisää lihaliemi ja anna kaalin painua kasaan ja hautua padassa. Mausta meiramilla. Keitä riisi. Lisää keitetty riisi ja kaali liemineen uunivuokaan ja sekoita sekä tasoita kaikki aineet vuoassa. Valuta siirappi tasaisesti vuokaan samoin kuin kerma. Paista uunissa 175 asteessa 1,5 tuntia. Sammuta uuni ja anna vielä jonkin aikaa muhia kypsäksi. Puolukkahillo ja maustekurkku sopivat lisäkkeiksi tälle perinteiselle syysherkulle. Kesällä itse tehty maustekurkku oli vielä ”raakaa” ja edellisvuotiset ovat lopussa, joten jouduttiin käyttämään tehdastekoista.

Erilaiset laatikkoruoat ovat niitä ikävimpiä kuvattavia, kun teki mitä tahansa, aina se vaan näyttää ...

2 kommenttia:

Jaska Jokunen kirjoitti...

Mä tykkään tästä, eli peukkua :)

Siis tykkään kaalilaatikosta (paranee vain seuraavana päivänä pannulla lämmitettäessä) ja toisaalta kun lukee ruokablogien monimutkaisia ja eksoottisia herkkuja, niin kaalilaatikka loistaa omalla vaatimattomalla loistokkuudellaan...

Tuplaespresso kirjoitti...

Hyvää, edullista, terveellistä perusruokaa. Ja ihan kotimaistakin, jos riisin korvaa ohralla. Wanhat hyvät ruoat vaan tuppaa unohtumaan kun uudet trendit painaa päälle. Itsekin aika usein "syyllistyn" reseptien monimutkaistamiseen :)