torstai 19. joulukuuta 2013

Marinoidut katkaravut ja kookosriisi




Nyt oli ruoanlaitossa ”otetaan mitä kaapissa on ja tehdään niistä jotain” –päivä. Kaapissa oli riisiä, kookosmaitoa ja sweet chili –kastiketta, pakastimessa avattu pussi katkarapuja, eli niistä saa aikaan ihan kunnon aterian. Joulun alla jääkaappi täyttyy muutenkin erilaisista ruokatarvikkeista, joten nyt pitäisi käyttää jo olemassa olevia pois alta. Yksi kauppareissu piti kuitenkin tehdä: hakea korianteriruukku. Vuosien siedätyshoito on tuottamassa tulosta. Meidän perheessä ei ole koskaan erityisesti rakastettu korianteria ja sitä mieluummin vältetään, mutta nyt se tuntui jo ihan itsestäänselvyydeltä tämän ruoan mausteeksi.


Marinoidut katkaravut ja kookosriisi

200 g (pakaste)katkarapuja
3 rkl sweet chili kastiketta
2 rkl tamarindisoijaa
1 valkosipulin kynsi
1 rkl sitruunamehua
1 tl seesaminsiemeniä
1 tl wasabi & seesami maustetta

4,5 dl vettä
0,5 tl suolaa
1,5 dl risottoriisiä
1 pieni tölkki (n. 1,5 dl) kookosmaitoa

1 punasipuli
2 rkl voita
ripaus suolaa
1 tl balsamiviinietikkaa
ripaus sokeria
hiukan mustapippuria myllystä
tuoretta korianteria

Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään, lisää katkaravut, sekoita hyvin ja laita jääkaappiin marinoitumaan noin tunnin ajaksi.

Leikkaa punasipuli pieniksi kuutioiksi ja kuullota ne pannulla voissa pehmeiksi. Lisää suola, balsamiviinietikka, sokeri sekä mustapippuri, sekoita hyvin ja hauduta matalalla lämmöllä muutaman minuutin ajan. Ota pannu pois liedeltä ja anna sipuleiden jäähtyä sillä välin kun keität riisin.

Mittaa kattilaan 4,5 dl vettä ja kuumenna se kiehuvaksi. Lisää suola sekä riisit ja sekoita hyvin. Keitä riisiä matalalla lämmöllä noin 10 min. Lisää kookosmaito ja keitä vielä n. 10 min. Lisää lopuksi kypsän riisin joukkoon haudutetut punasipulit sekä hiukan hienonnettua korianteria.

Laita lautasille ensin pohjalle kookosriisiä, sitten marinoituja katkarapuja ja vielä viimeksi silputtua tuoretta korianteria.



Ei kommentteja: