lauantai 3. toukokuuta 2014

Raparperit tulloo!




Vaikka ensimmäiset kotimaiset raparperit vielä odottavatkin tuloaan, kaupoissa on näkynyt jo jonkin verran ulkomaista raparperia. Parhaimmillaan raparperi on kiisselinä tai piirakan täytteenä. Mutta millaisen piirakan? Tänä keväänä tehdään raparperista hiukan erilainen ”piirakka”, joka on yhdistelmä murupiirakkaa ja pannukakkua. Nam!

Ohje on halk. 24 cm piirakkavuoalle ja kuvien paistos on puolikas, joka paistettiin 18 cm piirakkavuokaan.



Raparperi-murupannukakku

pohjalle
1 nippu raparperia
0,5 dl sokeria
0,5 dl vettä
taikina
2 dl vehnäjauhoa
ripaus suolaa
2 rkl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2,5 dl maitoa
2 munaa
muruseos pinnalle
2 rkl voita
0,5 dl vehnäjauhoa
0,5 dl sokeria
0,5 dl pistaasirouhetta
0,5 dl valkosuklaarouhetta
vuoan voiteluun hiukan voita


Huuhtele raparperit ja leikkaa varret pienemmiksi pätkiksi. Kaada paistinpannulle sokeri sekä vesi ja kuumenna kunnes seos alkaa kuplia. Laita raparperinpalat kuumaan sokeriliemeen ja hämmentele niitä kunnes ne alkavat hiukan pehmetä. Voitele paistovuoka voilla ja asettele karamellisoidut raparperinpalat tasaisesti vuoan pohjalle.

Valmista muruseos. Nypi voi, vehnäjauho sekä sokeri muruiksi ja lisää pistaasi- sekä valkosuklaarouhe. Sekoita hyvin ja laita muruseos jääkaappiin odottamaan.

Sekoita keskenään kaikki taikinan ainekset, vatkaa kevyesti ja anna taikinan tekeytyä puolisen tuntia ennen paistamista. Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen. Kaada taikina vuokaan raparperien päälle ja laita vuoka uuniin. Kypsennä 20 minuuttia. Ota vuoka ulos uunista ja ripottele pinnalle pähkinä-valkosuklaa-muruseos. Laita vuoka takaisin uuniin ja jatka kypsentämistä vielä 20-25 minuuttia. Jäähdytä pannukakkupiirakka lähes huoneenlämpöiseksi ennen tarjoilua. Vaniljajäätelö tai kermavaahto sopivat hyvin tämän kanssa.


Ei kommentteja: