maanantai 4. elokuuta 2014

Vadelmainen herkkujälkiruoka


Toisin kuin mustikoista, vadelmasadosta odotetaan tänä vuonna tavallista parempaa. Mikään ei ole niin hyvä ja aromikas kuin metsänreunassa ojanvarrella kasvanut villivadelma, mutta jos sellaisia ei pääse poimimaan, pitää tyytyä puutarhavadelmiin. Kesän ihanin jälkiruoka tehdään vadelmista ja appelsiinista, joista aineksista rakennetaan tuorejuustokermavaahdon kanssa herkullinen kerrosjälkiruoka samppanjalasiin. Tämä vie kielen mennessään...



Vadelmainen herkkujälkiruoka

250 g vadelmia
1 appelsiini
2 rkl sokeria
2 dl kuohukermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
1 dl maustamatonta jogurttia
1 rkl sokeria
50 g valkosuklaata
paahdettua kvinoaa (katso eilinen päivitys)

Raasta appelsiinin kuori hienoksi raasteeksi, sillä sitä tarvitaan myöhemmin mausteeksi. Kuori ja leikkaa appelsiini kalvottomiksi lohkoiksi ja jokainen lohko vielä 3-4 osaan. Laita appelsiininlohkot sekä 150 g vadelmia ja 2 rkl sokeria kulhoon, sekoita hyvin ja anna mehustua jääkaapissa muutaman tunnin ajan.

Sekoita kermaan 1 rkl sokeria ja vatkaa vaahdoksi yhdessä tuorejuuston kanssa. Lisää 1 rkl raastettua appelsiininkuorta, 50 g valkosuklaata raasteena sekä jogurtti ja vatkaa vielä sen verran että seos on hyvin lusikoitavissa.

Kerrosta lasiin vuorotellen mehustettuja marjoja, tuorejuustokermavaahtoa ja tuoreita vadelmia. Annoksen päälle vielä hyppysellinen paahdettua kvinoaa sekä pari vadelmaa.
Aika täydellinen kesäjälkiruoka.


4 kommenttia:

JenniKaroliina kirjoitti...

Ihana resepti - tämä täytyy laittaa korvan taakse :) Rakastan vadelmia ja ohje vaikuttaa hyvältä, kun siinä ei ole turhan paljon lisättyä sokeria.

Tuplaespresso kirjoitti...

Tuoreita vadelmia ei kannatakaan pilata liialla sokerilla (pakastevatut tarvitsevat kuitenkin enemmän) ja appelsiinista tulee tähän aika paljon makeutta. Reseptistä riitti neljälle juuri sen verran, että kaikissa laseissa olisi saanut olla muutama lusikallinen enemmän ;)

Anonyymi kirjoitti...

Tätä tehdään perheen päivälliselle. Kiitos

Tuplaespresso kirjoitti...

Kannattaa tehdä samalla tuplasatsi ;)