sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Wonton-kana-gorgonzolapiiraat



Wontonkuoria, niitä ihanan ohuita kiinalaisia pastalevyjä, pitäisi aina olla pakastimessa. Niistä taikoo niin ihanat keitot kuin minikokoiset annoslasagnetkin. Tällä kertaa esipaistoin wontonkuoret muffinvuoissa ja tein niihin pieniä gorgonzola-kanapiiraita. Toimii oikein hyvin myös brunssitarjoilussa. Wontonkupit ja täytteen voi valmistaa etukäteen, jolloin pikkupiiraat on helppo täyttää ja paistaa tarjolle hyvinkin nopeasti.



Wonton-gorgonzola-kanapiiraat
(15-16 pikkupiirasta)

2 grillattua broilerinkoipea
1 pkt (n. 40 kpl) wontonkuoria
50 g voita
2 kevätsipulia
5 rkl vehnäjauhoa
5 dl maitoa
100 g gorgonzolajuustoa
mustapippuria
valkopippuria
hiukan suolaa
hiukan juustoraastetta (gouda)
2 pkt viiriäisenmunia
tuore mango
tuore avokado
lehtipersiljaa

Ota wontonpaketti pakastimesta sulamaan hyvissä ajoin.

Irrota broilerinkoivista lihat ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Sulata voi kasarissa ja kuullota ohuiksi viipaleiksi leikatut kevätsipulit siinä. Lisää vehnäjauho ja kypsennä jauhoja koko ajan sekoitellen muutaman minuutin ajan. Lisää maito kolmessa erässä ja vatkaa kastike aina tasaiseksi. Keitä kastiketta koko ajan sekoitellen noin 5 minuuttia, minkä jälkeen lisää kastikkeeseen gorgonzola pieninä paloina edelleen koko ajan sekoitellen. Kun juusto on sulanut kastikkeen joukkoon, lisää broilerinpalat, mausta suolalla sekä pippureilla ja sekoita hyvin. 
Anna broilerimuhennoksen jäähtyä ennen jatkokäyttöä.

Tee wontontaikinasta piiraiden kuoret muffinpellillä tai erillisissä muffinvuoissa. Suihkauta vuokasprayta muffinpellin koloihin / vuokiin. Aseta kaksi wontontaikinalevyä limittäin kuvan mukaisesti ja paina ne kuppimaisesti vuoan pohjalle. Kun kaikissa vuoissa on taikinalevyt, esikypsennä niitä uunissa 175 asteessa noin 7 minuuttia. Jäähdytä kuoret ennen jatkokäyttöä.

Täytä esipaistetut wontonkuoret broilerimuhennoksella. Ripottele pinnalle hiukan (gouda) juustoraastetta, paina peukalolla keskelle pieni kuoppa ja riko siihen viiriäisenmuna. Paista piiraset 225 asteessa 10-15 minuuttia kunnes munat ovat hyytyneet ja juusto sulanut ja saanut hiukan väriä. Tarjoile mangon, avokadon ja lehtipersiljan kanssa.


Ei kommentteja: