perjantai 20. helmikuuta 2015

Onko se kukkakaalitto?



Riisi / risotto, ohra / ohratto, samalla logiikalla kukkakaalista tulee kukkakaalitto…

Olipa tämän lisäkkeen nimi mikä tahansa, kypsennetty kukkakaalimuru täydensi erinomaisesti kanacurrya. Jostain ulkomaanblogista olen bongannut tämän reseptin ja muokannut sen Suomen oloihin, mutta en huomannut laittaa linkkiä muistiin.




Kanacurrya ja kukkakaalittoa

2 rkl oliiviöljyä
1 iso sipuli
pätkä tuoretta inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
1 rkl currya
1,5 tl garam masalaa
1 tl suolaa
2 broilerin rintafileetä
4 dl makeuttamatonta mantelimaitoa
1 dl cashewpähkinöitä
kourallinen tuoretta korianteria
1 kukkakaali
1 rkl oliiviöljyä
0,5 dl mantelimaitoa
pari hyppysellistä suolaa

Kuori ja paloittele sipuli ihan pieniksi kuutioiksi. Kuori valkosipulinkynnet ja pilko ne hienoksi. Kuori inkivääri ja leikkaa se ihan pieniksi kuutioiksi. Kuumenna syvällä paistinpannulla oliiviöljy ja kaada siihen sipuli, valkosipuli, inkivääri, curry, garam masala sekä suola. Sekoittele matalahkolla lämmöllä hetken aikaa kunnes sipulit ovat hiukan pehmenneet. Lisää broileri parin sentin kuutioina ja kypsennä lähes kypsäksi. Lisää mantelimaito, ¾ dl cashewpähkinöitä sekä 1 dl tehosekoittimessa hienonnettuja kukkakaalin kukintoja ja anna kanacurryn hautua noin 15 minuuttia.

Hienonna loputkin kukkakaalin kukinnoista tehosekoittimessa ihan pieniksi muruiksi. Kuumenna kattilassa 1 rkl oliiviöljyä ja lisää siihen 1 dl kukkakaalimurua. Sekoittele kunnes kukkakaali on hiukan pehmennyt ja lisää sen jälkeen mantelimaito. Keitä seosta matalalla lämmöllä parin minuutin ajan. Lisää loput kukkakaalinmurut sekä suola, sekoita hyvin ja anna kukkakaaliton kypsyä kannen alla noin 5 minuuttia. Ota kattila pois liedeltä ja anna kukkakaaliton jälkikypsyä kunnes kanacurry on valmista.

Lisää kanacurryyn lopuksi hienonnettua korianteria ja sekoita. Lusikoi lautasille kukkakaalittoa, sen päälle kanacurrya ja lopuksi rouhittuja cashewpähkinöitä sekä vielä pinnalle hiukan tuoretta korianteria.


Ei kommentteja: