keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Chicken korma



Korma, joka tarkoittaa liedellä haudutettua lihamuhennosta, on kotoisin Intian niemimaan, Pohjois-Intian, Pakistanin ja Bangladeshin alueelta. Tämän lihapadan maku tulee maustesekoituksesta, jossa tärkeimmät mausteet ovat korianteri ja juustokumina eli jeera sekä nesteenä jogurtti, joka antaa annokselle pientä happamuutta ja tasapainottaa mausteisuutta. Kormassa käytettävä liha ensin ruskistetaan ja sen jälkeen haudutetaan kypsäksi matalalla lämmöllä. Liha on useimmiten kanaa tai lammasta ja annoksessa on usein kookosta, mantelia ja/tai cashewpähkinöitä. Kanakorman suurin työ on valmistaa maustesekoitus, mikä sekään ei tosin vie kovin paljoa aikaa. Siis sopivan nopeaa arkiruokaa.


Chicken korma
(neljälle)

1-2 rkl ruokaöljyä
4 broilerin nahatonta rintafileetä
2 sipulia
0,5 tl suolaa
1 tl ruokokidesokeria
2 dl kookosmaitoa
4-5 dl maustamatonta jogurttia
1 ruukku tuoretta korianteria silputtuna
maustetahna
1 tl jeeransiemeniä
1 tl korianterinsiemeniä
1 tl kurkumaa
0,5 tl kardemummansiemeniä
1 tl garam masalaa
2 kokonaista neilikkaa
0,5 dl vettä
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 vihreä chili ohuina viipaleina
1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
0,5 dl kookoshiutaleita
2 rkl tomaattipyreetä

Valmista ensin maustetahna. Paahda kattilassa listan ensimmäiset kuusi maustetta, lisää vesi sekä muut maustetahnan ainekset ja keitä miedolla lämmöllä kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Kaada kattilan sisältö mortteliin ja hierrä seos mahdollisimman hienojakoiseksi tahnaksi.

Kuori ja pilko sipulit melko pieniksi paloiksi ja leikkaa broilerifileet parin sentin kuutioiksi. Kuumenna mausteseoskattilassa ruokaöljyä ja ruskista öljyssä sipulit sekä broilerinpalat. Lisää maustetahna morttelista, sekoita hyvin ja keittele minuutin tai pari. Lisää suola, sokeri sekä kookosmaito ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla viitisen minuuttia. Lisää jogurtti sekä puolet korianterinlehdistä ja keitä kormaa hiljakseen vielä toiset viisi minuuttia. Lisää loppu korianteri ja tarjoile basmatiriisin kanssa. Annoksen voi halutessaan viimeistellä mantelilastuilla tai rouhituilla cashewpähkinöillä.


Ei kommentteja: