perjantai 22. toukokuuta 2015

Joku joutuu aina kuskiksi


Samppanja tai kuohuviini on paras ja juhlavin skoolausjuoma kevään juhliin, mutta joku joutuu aina kuskiksi tai muuten vaan ei juo alkoholia, eivätkä kaikki ole vilpittömän ihastuksissaan saadessaan lasiinsa sitä helpointa vaihtoehtoa, Pommacia. Korpihillan valmistama Kuohuva Kuusenkerkkä on toistaiseksi paras löytämäni tehdastekoinen alkoholiton kuohujuoma, joskaan sen saatavuus ei aina ole paras mahdollinen. Kuusenkerkkä toimii jopa ruokajuomana samppanjan sijasta, mutta se täytyy jäähdyttää mahdollisimman kylmäksi. 

Kotitekoinen alkoholiton kuohujuoma valmistuu inkivääristä, limetistä sekä mintusta. Ei tästä ole samppanjalle kilpailijaksi, mutta se ei ole tarkoituskaan. Onpahan vähän erilaista hiilihapotettua pikamehua.


Kotikokin alkoholiton kuplajuoma

1 limetti
peukalon kokoinen pala inkivääriä
iso kourallinen mintunlehtiä (miel. Marokon minttu)
1 dl sokeria
2 tl valkoista teetä
5 dl kiehuvaa vettä
hiilihapotettua kivennäisvettä

Leikkaa limetin kuori suikaleiksi, murskaa limetin sisus ja laita kaikki litran kannuun. Kuori ja raasta inkivääri, hienonna mintunlehdet ja lisää ne limetin joukkoon. Lisää vielä sokeri sekä valkoinen tee, kaada päälle kiehuva vesi ja sekoita. Anna seoksen jäähtyä kannussaan ja siivilöi jäähdyttyään. Kaada kuohuviinilasin pohjalle noin 1/4 makulientä ja täytä lasi hiilihapotetulla kivennäisvedellä.

2 kommenttia:

Merja kirjoitti...

Luin otsikon että Jo joutuu armas aika, johtunee siitä että ylppärit on järjestettävänä :D. Tuota holitonta pähkäilen kanssa. Tämä olisi hyvä vaihtoehto ellen ehdi tehdä raparperituoremehua.

Tuplaespresso kirjoitti...

Raparperituoremehu kuulostaa myös tosi hyvältä vaihtoehdolta :)