sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Kesäkurpitsa-kiwano-kylmäsavulohisalaatti ja muut parhaat kesäkurpitsareseptit


Tässä yksi kesäinen alkuruoka/salaattiresepti siltä varalta että kesä sittenkin tulisi.


Kesäkurpitsa-kiwano-kylmäsavulohisalaatti

1 kesäkurpitsa ohuina suikaleina
   kesäkurpitsasuikaleiden marinointiin:
   1 rkl valkoviinietikkaa
   1 tl sokeria
   1 tl suolaa
   2 tl sitruunamehua
   1 rkl oliiviöljyä
1 kiwano
1 kevätsipuli
1 iso tomaatti
muutama oliivi
2 oksaa tuoretta basilikaa
100 g kylmäsavulohta

Pese kesäkurpitsa, leikkaa se pitkittäin mandoliinilla millinohuiksi suikaleiksi ja laita suikaleet kulhoon. Sekoita keskenään valkoviinietikka, sokeri, suola, sitruunamehu sekä oliiviöljy ja kaada seos kulhoon kesäkurpitsasuikaleiden päälle. Laita suikaleet kulhossaan jääkaappiin pariksi tunniksi marinoitumaan.

Halkaise kiwano ja kaavi siemenet irti. Leikkaa kevätsipuli ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa tomaatti lohkoiksi. Revi basilikanlehdet pienemmiksi paloiksi. Jaa marinoituneet kesäkurpitsasuikaleet kahdelle lautaselle ja lisää muut salaatin ainekset. Viimeistele basilikalla.



Epätrendikkään keittiön muita parhaita reseptejä kesäkurpitsasta ovat

pellillinen ratatouillepiirakkaa

mehevä kesäkurpitsa-limetti-suolakaramellikakku

ihana sitrusmarmeladi kesäkurpitsasta, aprikooseista ja kumkvateista

kesäkurpitsaspagetti

caponata

kesäkurpitsaletut

kesäkurpitsapaistokset



3 kommenttia:

Helzu kirjoitti...

Kiinnostavia ruokaohjeita :)

Merja kirjoitti...

Ihanaa kun nyt saa niitä pikkuisia suloisia kesiksiä kaupasta! Omia saa vielä odotella tovin.

Tuplaespresso kirjoitti...

@ Helzu

Kiitos :) Yritetään mennä näissä meidän ohjeissa "maku edellä".

@ Merja

Ei haittaa. Kesäkurpitsa on niin monipuolinen kasvis, että siihen ei ihan heti ehdi kyllästyä.