keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Kesäkurpitsa-perunamunakas uunissa


Kohta kesäkurpitsaa alkaa taas kasvaa jokaisen ahkeran viljelijän puutarhassa enemmän kun sitä ehtii syödä. Muutama päivä sitten päivitimme kokoelman parhaita kesäkurpitsareseptejä, mutta eihän ne reseptit vielä siihen loppuneet. Kun yhdistetään kesäkurpitsavuoka sekä tortilla española, askarrellaan hiukan ulkonäön kanssa ja paistetaan se uunissa, saadaan upea (näin ihan vaan vaatimattomasti…) kesäkurpitsa-perunamunakas. Sen voi syödä sellaisenaan tai nauttia vaikka lihapullien, kasslerpihvien, paistetun kalan tms kanssa.


Kesäkurpitsa-perunamunakas uunissa

1 iso ja pullea kesäkurpitsa
noin 6 keskikokoista (puoliksi esikeitettyä) perunaa
2 uutta sipulia varsineen viipaloituna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
2 rkl ruokaöljyä
kourallinen tuoretta basilikaa
2 dl parmesaaniraastetta
3 munaa
2 rkl kermaa
suolaa ja mustapippuria

Kuumenna paistinpannulla öljy ja kuullota siinä sipulit sekä valkosipulit. Levitä seos tasaisesti paistinpannun tai uunivuoan pohjalle ja jätä jäähtymään. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Pese kesäkurpitsat ja leikkaa ne halki. Leikkaa kesäkurpitsat ja perunat veitsellä tai mandoliinilla parin millin viipaleiksi. Ripottele sipuleiden päälle hienonnettu basilika ja puolet parmesaaniraasteesta. Asettele peruna- ja kesäkurpitsaviipaleet vuokaan ympyrän muotoon tasainen puoli alaspäin. Ripottele päälle loppu parmesaani. 


Vatkaa munien rakenne rikki, lisää kerma ja mausta reilusti suolalla sekä mustapippurilla. Kaada munakasseos varovasti kasvisruusukkeen päälle ja kypsennä uunissa noin 30-40 minuuttia. Kokeile terävällä haarukalla tai veitsenkärjellä kasvisten kypsyyttä ennen kuin otat paistoksen ulos uunista. Peruna ja kesäkurpitsa kypsyvät hiukan eri tahtiin ja siksi perunoita kannattaa ensin vähän esikeittää. Anna paistoksen vetäytyä 10-15 minuuttia ennen syömistä.


Tämä vielä uuniin...

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hieno!

Tuplaespresso kirjoitti...

Kiitos :)

Kaura kirjoitti...

Wau! Onpa upea.

Tuplaespresso kirjoitti...

Kiitos :) Ihminen syö silmillään ja tavisruokakin maistuu paremmalta kun se on nätisti laitettu.

Helzu kirjoitti...

Huippu hieno ja varmasti hyvää. Kaunis ruoka maistuu aina paremmalle.

Tuplaespresso kirjoitti...

Näin on :)