perjantai 22. tammikuuta 2016

Kukkakaali-pekonivuoka on halpaa ja hyvää arkiruokaa



Arkiruokaongelma ratkesi tällä kertaa BBC-foodin Hairy Bikers’ien kukkakaalireseptillä, jonka ainekset löytyvät jokaisen lähikaupasta. Vaikka ajatus kukkakaaliruoasta kuulostaakin tosi kevyeltä, ei tästä nyt ihan niin kevyttä tainnut sittenkään tulla. Ohjeesta riittää ainakin neljälle. Kun reseptissä on kermaa sekä juustoa tämän verran, lautaselle kannattaa lisätä tasapainon vuoksi raikasta salaattia ja sen päälle loraus hapokasta vinaigrettea.


Kukkakaali-pekonivuoka

1                    kukkakaali
kastike
1 pkt (170 g) pekonia
1 rasia(200 g) ruskeita herkkusieniä
1 rkl              voita
1 rkl              vehnäjauhoja
2,5 dl             maitoa
1/2 tl             Colmannin sinappijauhetta
200 g             gruyerea raastettuna
0,5 dl             kermaa
                      suolaa
                      mustapippuria myllystä
                      raastettua muskottipähkinää
kuorrutus
50 g               raastettua parmesaania
                      pankoa
lisäksi
                      vihreää salaattia ja patonkia

Irrota kukkakaalin kukinnot ja kypsennä niitä noin kymmenen minuuttia suolalla maustetussa vedessä kunnes ne ovat vielä hieman al dente ja valuta kuiviksi.

Viipaloi pekoniviipaleet parin sentin pätkiksi ja sienet ohuiksi viipaleiksi. Laita pekoni kylmälle pannulle ja kypsennä niin, että pekoniviipaleet juuri saavat väriä, mutta eivät ruskistu. Siirrä ne sivuun lautaselle talouspaperin päälle, säästä rasva. Lisää sienet pannulle pekonirasvaan ja paista niitä pari minuuttia kunnes ne ovat kullanruskeita. Siirrä sienet pekonin seuraksi lautaselle.
                                           
Sulata voi kattilassa ja sekoita siihen jauhot. Lisää maito koko ajan vispaten kunnes seos on tasaista. Lisää sitten seokseen sinappijauhe, raastettu gruyere ja kerma. Sekoita koko ajan kunnes juusto on sulanut ja seos on paksua ja kermaista. Mausta suolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla ja sekoita sitten pekoni ja sienet kastikkeeseen.

Kuumenna uuni 180 ˚C:een. Laita kukkakaalit, sienet ja pekonit uunivuokaan ja kaada juustokastike niille. Raasta hieman muskottipähkinää pinnalle. Sekoita panko ja raastettu parmesaani ja ripottele seos vuoan pinnalle. Kypsennä uunissa noin 15 minuuttia kunnes kuorrute on kauniin värinen.

Tarjoile raikkaan salaatin ja valkosipuli/karhunlaukkapatongin kera.


Ei kommentteja: