torstai 26. toukokuuta 2016

Makeat wontonit



Viikonloppuna tehdystä kesäkurpitsa-limettikakusta oli jäljellä vajaa purkki dulce de lecheä, hedelmäkorissa sopivasti banaani, pari persikkaa ja luumua sekä pakastimessa paketti wontonlevyjä. Eihän niistä voi tulla muuta kuin makeita wontoneita.


Makeat wontonit

250 g kuutioituja luumarjoja (persikka, luumu, aprikoosi, nektariini)
1 pienehkö banaani
1 rkl creme fraichea
5 rkl dulce de lecheä (karamellisoitu kondensoitu maito)
1 rkl maizenaa
1/8 tl suolaa
1 tl limettimehua
1 paketti wontoneita
1/4  dl voisulaa
tomusokeria

Ota wontonpaketti ajoissa jääkaappiin sulamaan. Paketissa on noin 40 kpl 8x8 cm paperinohutta levyä tuorepastaa.

Kuori persikat tms, poista kivi ja pilko hedelmäliha vajaan sentin kuutioiksi. Kuori banaani ja leikkaa sekin pieniksi paloiksi. Sekoita keskenään hedelmäkuutiot, crème fraiche, dulce de leche, maizena, suola sekä limettimehu.

Avaa wontonpaketti ja ota 1-2 levyä kerrallaan käsittelyyn. Kostuta wontonin reunat kevyesti vedellä, laita levyn keskelle pieni lusikallinen täytettä ja nosta kulmat ylös, ensin vastakkaiset kulmat ja sitten näiden väliin loput kaksi kulmaa. Painele saumat hyvin kiinni ja laita nyytti leivinpaperille uunipellille. Kun kaikki nyytit on kasattu, voitele ne voisulalla.

Paista wontonit 180 asteessa 15-20 minuuttia kunnes nyyttien saumat alkavat saada tummempaa väriä. Viimeistele tomusokerilla.

Makeat wontonit, rapeat päältä ja pehmeät sisältä, sopivat hyvin dipattaviksi johonkin sopivaan kastikkeeseen. Emme M:n kanssa päässeet yhteisymmärrykseen mikä olisi paras. Hän ehdotti mansikkasosetta, minä kookoskermavaahtoa. Molempi parempi. Valitse niistä tai keksi joku oma dippi.


Ei kommentteja: