perjantai 13. toukokuuta 2016

Raparperikastike ankanrinnoille




Olemme kokanneet ankanrintaa erilaisilla kastikkeilla, mutta ainakin yksi oli vielä kokeilematta – raparperikastike. Rasvainen ankanrinta tykkää hiukan happamasta kastikkeesta ja raparperi on juuri tämän hetken kausituote. Ankanrinnan paistaminen selitetään täällä. Nyt keskitytään siihen raparperikastikkeeseen, joka sopikin tosi hyvin ankan kanssa.


Raparperikastike ankalle

2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
1 sellerin varsi
1 porkkana
peukalon kokoinen pala inkivääriä
5 dl kanalientä
2 dl punaviiniä
300 g raparperinpaloja puolen sentin viipaleina
0,5 dl sokeria
1 tähtianis
puolikas kanelitanko
suolaa, mustapippuria myllystä

Kuumenna oliiviöljy kasarissa. Leikkaa sipuli, selleri sekä porkkana isohkoiksi paloiksi ja paahda öljyssä. Leikkaa inkivääri ihan pieniksi kuutioiksi ja lisää kasariin yhdessä kanaliemen kanssa. Keitä matalalla lämmöllä noin puoli tuntia kunnes kasarissa on nestettä enää vain pari desilitraa. Siivilöi liemi talteen ja heitä kasvikset pois.

Kaada kasariin punaviini ja keitä se kokoon noin puoleen alkuperäisestä. Lisää raparperinpalat, sokeri, tähtianis, kaneli sekä siivilöity liemi ja keitä kastiketta kunnes raparperinpalat ovat täysin soseutuneet. Poimi pois tähtianis sekä kanelitanko ja mausta tarvittaessa suolalla sekä mustapippurilla.

Kastikkeesta tulee sitä karkeampaa, mitä isompina paloina raparperit keitetään..


2 kommenttia:

Paula kirjoitti...

Kuulostaa herkulliselta, kiva sesonkiresepti!

Tuplaespresso kirjoitti...

Appelsiinikastikkeenkin voisi keittää ankalle, mutta raparperi on kotimaista, joten siitäkin syystä se on ihan parasta :)