maanantai 23. toukokuuta 2016

Vihreät tortillat



Nyt on nokkosten aika. Kun kevään ensimmäinen nokkoskeitto ja nokkospesto on tehty, sen jälkeen voi vaikka leipoa kasan vihreitä tortilloja ja täyttää ne. Tortillan vihreään väriin voi tietysti käyttää myös pinaattia tai vaikka rucolaa, mutta nyt kun nokkosaika on parhaimmillaan, miksi ei leipoisi juuri nokkosta maustamaan tortillalättyjä.


Vihreät tortillat

1 dl maitoa
100 g nokkosia / pinaattia / rucolaa
1 rkl oliiviöljyä
0,5 - 1 dl vettä
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
hiukan jauhoja kaulimiseen

Kuumenna kattilassa maito ja lisää siihen nokkoset. Kun nokkoset ovat pehmenneet, lisää öljy ja soseuta seos sauvasekoittimella. Kaada kuiva-aineet monitoimikoneen kulhoon, käynnistä vatkaus, kaada joukkoon soseutetut nokkoset ja sen jälkeen lisää vettä tasaisesti kunnes taikinasta on muodostunut pehmeä, mutta kiinteä ja kaulimiskelpoinen pallo. Nesteen ja jauhojen keskinäistä määrää voi joutua hiukan säätämään. Alusta taikinaa koneella parin minuutin ajan, käsin vaivaamalla viitisen minuuttia.


Laita taikina puhtaaseen kulhoon, peitä muovikelmulla ja jätä lepäämään 20-30 minuutiksi. Muodosta taikinasta 6 palloa ja kääri niistä jokainen erikseen muoviin. Tortillat voi paistaa tästä noin 15 minuutin kuluttua, mutta taikinapallot voivat odotella kelmun sisällä pidempäänkin.


Ripottele hiukan jauhoja työtasolle ja kauli taikinapallot mahdollisimman ohuiksi letuiksi, lado ne lautaselle kelmujen väliin ja pidä kelmun alla paistamiseen asti. Kypsennä tortillat paistinpannulla keskilämmöllä noin puoli minuuttia kummaltakin puolelta. Pidä valmiit tortillat peitettynä tarjoiluun asti etteivät ne jäähdy ja kuivu liikaa.

Täytä tortillat - fajitas, taco, enchilada, quesadilla, tai kuten ihan tavallinen kotimainen rieskarulla.


Ei kommentteja: