sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

Pikainen raparperijälkiruoka


Mökillä ei tuhlata aikaa ruoanlaittoon, vaan siellä ruoka saa valmistua nopeasti ja helposti. Kun makeanhimo yllättää, raparperista voi tehdä pikaisen jälkiruoan ja raparperiahan pukkaa maasta vielä pitkälle elokuuhun. Tämä resepti siitä huolimatta, että touko-kesäkuussa kaikki ruokablogit olivat jo täynnä tämänkaltaisia raparperimurupaistoksia. Mutta ei tätä. Ohjeesta riittää neljälle kahdelle.


Pähkinäinen raparperimurupaistos

200 g raparperia kuorittuna ja ohuelti viipaloituna
2 rkl ruokokidesokeria
ripaus suolaa
0,5 rkl perunajauhoa
1 + 2 rkl pehmeää voita
2 rkl vehnäjauhoa
3 rkl kaurahiutaleita
2 rkl cashewpähkinärouhetta (muutkin pähkinät kelpaavat)
ripaus suolaa
1/4 tl hienonnettua kardemummaa
3 rkl ruokokidesokeria

Kaada muovipussiin sokeria, suolaa sekä perunajauhoa ja lisää raparperipalat. Hölskytä ainekset sekaisin. Voitele pieni uunivuoka ruokalusikallisella voita ja kaada siihen maustetut raparperit.

Sekoita keskenään 2 rkl pehmeää voita, vehnäjauhot, kaurahiutaleet, cashewrouhe, ripaus suolaa, kardemumma sekä ruokokidesokeri. Ripottele seos raparperipalojen päälle ja paista uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia, jolla paistoajalla raparperit vielä pysyvät koossa. Pidempi paistoaika tekee raparpereista sosetta.

Tarjoile hiukan lämpimänä vaniljajäätelön ja vadelmien kanssa.


Ei kommentteja: