torstai 21. heinäkuuta 2016

Pinaatti-vuohenjuustopiiras



Suolainen piirakka sopii kesäiseen kahvipöytään. Ohje on mitoitettu 12 x 35 cm irtopohjavuokaan. Käytettäessä isoa (halk n 26 cm) pyöreää vuokaa täytteen määrää saa lisätä noin kolmanneksella. Laiska emäntä turvautui tällä kertaa valmistaikinaan.


Pinaatti-vuohenjuustopiiras

paketti valmista piirakkataikinaa (400 g pakkauksesta tähän meni 250 g)

450 g tuoretta babypinaattia
30 g (n. 0,5 dl) suolapaahdettuja, rouhittuja pistaaseja
3 munaa (koko M)
3 rkl crème fraichea
150 g pehmeää vuohenjuustoa
1 tl hunajaa
hiukan jauhettua muskottipähkinää
suolaa ja mustapippuria myllystä

Kauli taikina ohueksi levyksi ja painele se piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pinta haarukalla ja esipaista pohjaa 200 asteessa 15 minuutin ajan. Esipaiston ajaksi taikinan päälle kannattaa laittaa leivinpaperi ja sille kerros keraamisia paistopapuja (tai herneitä tms) jotta pohja pysyy muodossaan paistamisen ajan.

Ryöppää pinaatinlehtiä kiehuvassa vedessä noin minuutin ajan, kaada siivilään ja valuta päälle kylmää vettä. Puristele pinaatti kuivaksi.

Riko munat kulhoon, lisää crème fraiche sekä vuohenjuusto ja vatkaa tasaiseksi. Hienonna noin neljännes ryöpätystä pinaatista ja sekoita se muna-vuohenjuustomassaan. Mausta hunajalla, suolalla, mustapippurilla sekä muskottipähkinällä.

Leikkaa loput pinaatit karkeasti ja levitä esipaistetulle piirakkapohjalle. Ripottele rouhitut pistaasit tasaisesti pinaatin päälle. Kauho muna-vuohenjuustomassa vuokaan päällimmäiseksi ja kypsennä piirakka uunissa alatasolla 180 asteessa noin 35 minuuttia.

Anna piirakan vetäytyä vähintään puoli tuntia ennen viipalointia. Hyvää sellaisenaan, mutta viipaleet voi myös koristella pienellä lohi- tai kinkkukääröllä.

Ei kommentteja: