sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Varsinaista ruokaa odotellessa - endiiviveneet



Grillin kuumenemista ja grilliruokaa odotellessa jaksaa paremmin, jos on jotain pientä naposteltavaa. Endiiviveneet, helppoina valmistaa ja sormin syötävinä, ovat ihan omiaan tällaiseen tarkoitukseen. Endiivin oikea nimi on salaattisikuri, mutta koska kaupallisesti sitä nykyään nimitetään endiiviksi, olkoon väärä nimi tässäkin. 


Endiiviveneet (salaattisikuriveneet)

2 endiiviä (salaattisikuria)
ripaus suolaa ja mustapippuria
1 päärynä
0,5 dl saksanpähkinöitä
30 g sinihomejuustoa
1 tl vaahterasiirappia
hienonnettua (lehti)persiljaa

Irrota endiiveistä niin paljon isoja lehtiä kuin mahdollista. Hienonna sisäosat veitsellä, kiehauta ne nopeasti pehmeiksi, valuta ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Raasta päärynä karkeaksi raasteeksi ja lisää joukkoon ryöpätty endiivi, murskatut saksanpähkinät, murennettu sinihomejuusto sekä vaahterasiirappi. Sekoita ainekset keskenään ja täytä seoksella kokonaiset endiivinlehdet. Ripottele päälle vielä lehtipersiljaa ja tarjoile.

Ei kommentteja: