tiistai 9. elokuuta 2016

Riisillä suurustettu curry-kanakeitto




Mikäli grillaaminen on alkanut jo vähän kyllästyttää, nyt on keiton vuoro. Currylla maustetusta riisi-kanakeitosta tulee huippuhyvää, jos kanaliemeksi olisi käyttää broilerinrangasta itse keitetty liemi, mutta menettelee se näin paremman puutteessa kanaliemikuutioistakin. Tämä kana…broilerikeitto suurustetaan riisillä.


Curry-riisi-kanakeitto

2 luutonta ja nahatonta broilerifileetä tai
     vastaava määrä (noin 300 g) maustamattomia broilerisuikaleita
1 rkl voita
1 rkl oliiviöljyä
hiukan suolaa ja mustapippuria
1 rkl voita
1 iso keltasipuli
1,5 dl pitkäjyväistä riisiä
1 iso hapan omena raasteena
1 tl currya
1,5 l kanalientä
1 rkl sitruunamehua
1 dl kermaa
hienonnettua persiljaa ja ruohosipulia

Leikkaa broilerifileet ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna kattilassa 1rkl voita ja oliiviöljyä ja ruskista broilerisuikaleet siinä. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Ota lihat pois kattilasta odottamaan myöhempää käyttöä.

Lisää kattilaan 1 rkl voita, kuumenna se ja kuullota siinä hienonnettu sipuli. Lisää riisit ja kuullota nekin. Lisää vielä omenaraaste sekä curry ja jatka sekoittamista matalalla lämmöllä vielä parin minuutin ajan. Lisää kanaliemi ja hauduta kannen alla kunnes riisit ovat ylikypsiä eli noin puoli tuntia. Lisää lopuksi sitruunamehu sekä kerma ja soseuta keitto sauvasekoittimella (tai blenderissä) niin että riisit ovat hienontuneet ja saostaneet keiton. Lisää ruskistetut broilerisuikaleet ja kuumenna keitto vielä kerran kiehumispisteeseen. Viimeistele persiljalla ja ruohosipulilla.


Ei kommentteja: