lauantai 15. lokakuuta 2016

Porkkanaruusuja



Omenaruusuleivosten reseptejä on ollut monessa blogissa, mutta samantyyppisiä ruusukoristeita voi valmistaa myös porkkanasta suolaisten ruokien koristeiksi tarjottimelle, annoksiin tai vaikka voileipäkakkujen päälle. Nyt kun hyvin varustetuista ruokakaupoista on saatavilla värikkäitä ”sateenkaariporkkanoita”, muffinivuoassa niistä saa pyöräytetyksi kokonaisen värikkään ruusukimpun. Ja jos leivontakaapissa sattuu olemaan erikokoisia muffinivuokia, aina parempi.



Porkkanaruusut

2-3 dl raastettua Parmesaania
3 rkl hienonnettua tuoretta persiljaa
mustapippuria myllystä
6-8 kpl erivärisiä porkkanoita, mieluiten mahdollisimman isoja
suolaa & mustapippuria
tilkka oliiviöljyä



Sekoita keskenään parmesaaniraaste sekä persilja ja mausta mustapippurilla.

Pese porkkanat, kuori tarvittaessa ja suikaloi ne ohuelti pitkittäin. Levitä porkkanasuikaleet laakeaan astiaan, ripottele päälle hiukan suolaa sekä mustapippuria ja pehmennä niitä mikrossa noin minuutin ajan täydellä teholla.


Laita muffinivuoan koloihin paperivuoat ja öljyä ne kevyesti. Kääri koloihin porkkanasuikaleita löysälle rullalle. Aloita ulkoreunalta ja kääri viimeiset suikaleet keskelle. Ripottele juustoraasteseosta porkkanasuikaleiden väliin ja paista 200 asteessa 20-25 minuuttia.


4 kommenttia:

Anne kirjoitti...

Tosi hyvä vinkki. Täytyy kaivaa viimeiset porkkanat maasta. Mielenkiintoinen ruokablogi sinulla. Vasta aloittanut bloggaamisen itse. T. Anne Maalaisbistrosta.

Tuplaespresso kirjoitti...

Terveisiä maalaisbistroon. Bloggaaminen on hyvä tapa säilöä reseptit :)

Kati kirjoitti...

Ihan mahtava - muistin juuri, että sinähän taisit olla jo monta askelta ennen viimeistä "vegaanipiirakkavillitystä", joka koostuu näistä ruusuista juurikin :)

Tuplaespresso kirjoitti...

Hei Kati
Niinhän tässä taisin olla ;) Kai tämä epätrendikkyys tarkoittaakin juuri sitä, että tehdään jotain josta tulee trendikästä vasta vuoden kuluttua?...