tiistai 28. helmikuuta 2017

Tosi helpot ja hyvät kanankoivet ja kanakroketit



Kanankoipi on parhaimmillaan, kun liha on hautunut pehmeän meheväksi, mutta nahka on rapeaa. Tähän päästään yksinkertaisimmin kypsentämällä koivet uunissa. Mausteet pintaan, koivet uuniin ja se on siinä. Valmista syötäväksi tunnin kuluttua. Ja jos jotain sattuu jäämään, niistä koivista voi valmistaa herkullisia kanakroketteja. Tosin kanakroketteja varten kannattaa paistaa koipia ihan varta vasten. Me teimme kanakroketteja pienen supersankarimiehen 3-vuotissynttäreille, jossa ei tarjoiltu vain pelkkää makeaa mahan täydeltä.



Rapeat ja mehevät kanankoivet (tai siis tietenkin broilerinkoivet)

6 kpl broilerinkoipia

maustesekoitus:
1 rkl suolaa
1 rkl rouhittua mustapippuria
1 rkl paprikajauhetta
1 rkl sipulijauhetta
1 rkl oreganoa
1 rkl timjamia
1 rkl valkosipulijauhetta
1 rkl juustokuminaa
1 rkl curryjauhetta

Sekoita mausteet keskenään. Laita broilerinkoivet niin isoon muovipussiin että sinne mahtuu koipien lisäksi myös runsaasti ilmaa. Kaada mausteseosta pussiin, kierrä pussin suu kiinni ja hölskytä niin että kaikki koivet maustuvat tasaisesti.

Nosta koivet uunipellille leivinpaperin päälle ja kypsennä kiertoilmassa 175 asteessa tunnin ajan.



Kanakroketit

3 kypsää broilerinkoipea
2 dl raastettua parmesaania

riisipuuro:
2 dl vettä
1 tl suolaa
2,5 dl puuroriisiä
8-10 dl riisijuomaa (tai maitoa)

uppopaistoon:
2 dl riisijauhoa
3 kananmunaa
3 dl (gluteenitonta) korppujauhoa + hiukan suolaa
1- 1,5 l rypsiöljyä

Kuumenna riisipuuron vesi kiehuvaksi ja lisää suola sekä riisi. Sekoittele parin minuutin ajan kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää riisijuoma (tai maito), sekoita hyvin ja hauduta matalahkolla lämmöllä välillä sekoitellen noin 40-60 minuuttia kunnes kattilassa on todella paksua riisipuuroa. Jäähdytä puuro.

Perkaa kypsät broilerinkoivet ja leikkaa liha ihan pieneksi. Sekoita keskenään riisipuuro, broilerinliha sekä parmesaani ja pyörittele massasta ”vihreän kuulan kokoisia” palloja. Tästä reseptistä tulee noin 30 kanapalleroa. Kieritä pallot ensin riisijauhossa, sitten vatkatussa kananmunassa ja lopuksi korppujauhossa. (Jos haluat erityisen paksun kuoren, kananmuna-korppujauhotuksen voi tehdä vielä toiseen kertaan ennen uppopaistoa.)

Uppopaista kanakroketit rypsiöljyssä 180 asteessa kunnes pinta on kullanruskea, minkä jälkeen nosta kroketit reikäkauhalla valumaan lautaselle talouspaperin päälle. Laita kuumaan öljyyn kerralla vain noin 5-6 krokettia. Tarjoile mahdollisimman pian.


Ei kommentteja: