tiistai 28. maaliskuuta 2017

Bageleista lämpimät täytetyt voileivät



Selatessani blogin vanhempia reseptejä törmäsin Portugalissa tekemiini lämpimiin voileipiin, jossa leipä oli todellakin kokonainen leipä, tyhjäksi koverrettu sellainen. Ei siis vain leipäviipale, kuten meillä Suomessa on tapana. Kun jääkaapissa oli kylmäsavulohta, pakastimessa katkarapuja ja eiliseltä vielä muutamia bageleita, koversin pari bagelia ontoksi, täytin ja laitoin uuniin. Vaikka minä käytin kalaa ja katkarapuja, mikään ei estä täyttämästä leipiä jollain muulla, vaikka kinkulla ja aurajuustolla, tai kanalla ja chorizolla, tai vaikka hummerinpaloilla ja mornaykastikkeella… Aineksia sen verran kuin koverrettuihin bageleihin mahtuu.


Lämpimät täytetyt voileivät bageleista

2 bagelia
hiukan tuorejuustoa
tomaattipyreetä
punasipulia
tilliä
katkarapuja
kylmäsavulohta
2 vatkattua kananmunaa
juustoraastetta

Leikkaa bageleiden päältä ”kansi” irti. Koverra leivän sisus (ja kuivaa se vastaisen varalle korppujauhoksi). Sivele leipien pohjalle hiukan tuorejuustoa sekä tomaattipyreetä. Aloita täyttäminen ensin punasipulilla ja tillillä, sitten katkaraupuja ja kylmäsavulohta, minkä jälkeen vielä lisää punasipulia ja tilliä. Kaada lopuksi täytteiden päälle vatkattua kananmunaa ja ripottele pinnalle juustoraastetta.

Viimeistele uunissa 200 asteessa noin 10-15 minuuttia tai kunnes kananmuna on hyytynyt ja juusto sulanut.


Ei kommentteja: