maanantai 13. maaliskuuta 2017

Karitsanjauhelihaa, kasviksia ja ohutleipää



Tässä on vielä runsas kuukausi pääsiäiseen, mutta lampaan- tai karitsanliha ei ole pelkkää pääsiäisajan ruokaa. Karitsanjauhelihasta saa vaikka haudutetuksi maukkaan muhennoksen, joka tarjoillaan kasvisten ja ohutleivän kanssa.


Karitsanjauhelihamuhennos

400 g             karitsan jauhelihaa
1                    sipuli hienonnettuna
2                    valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 rkl              hienonnettua tuoretta rosmariinia
2 rkl              hienonnettua tuoretta timjamia
1/2 tl             garam masala –maustesekoitusta
2-3 rkl           tomaattipyreetä
1/2 tlk           tomaattimurskaa (200 g)
2                    kevätsipulia viipaloituna
                      suolaa
                      kirkastettua voita tai voi/öljyseosta paistamiseen


Ruskista jauhelihaa kirkastetussa voissa. Lisää sipuli sekä valkosipuli ja paista miedommalla lämmöllä, kunnes sipuli on kuullottunut. Sekoita joukkoon tomaattipyree, tomaattimurska sekä muut mausteet ja anna muhia hiljaa kannen alla puolisen tuntia kunnes jauheliha on hyvin kypsynyt. Sekoita vielä kevätsipuli 10 minuuttia ennen valmistumista kastikkeeseen. Maustaessasi muista, että feta on melko suolaista.

kirsikkatomaatteja
babypinaattia
fetajuustoa

Levitä leivälle ensin jauhelihamuhennos ja sen päälle kaikki muu. Leikkaa viipaleiksi tai kääri rullalle.


Ei kommentteja: