sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Lämmin savulohi-parsa-pastasalaatti



Lihaa, kalaa, lintua, kasviksia,... ööö... soppaa ...  tai jos pitkästä aikaa joku salaatti... aina yhtä vaikeaa tämä päätöksenteko. Lopulta ostoskärryyn hyppäsi espanjalainen parsapaketti, joten siitä se sitten lähti. Kyllä minä tiedän, ettei tähän aikaan vuodesta ole vielä oikein kunnollista parsaa. Näitäkin varten tutkin varmaan melkein jokaisen parsanipun ja valitsin sitten niistä mielestäni parhaan. Nämä ohuet parsat kun tuppaavat pahasti kuivumaan ja nahistumaan matkalla Espanjasta suomalaisen kaupan myyntitiskille. (Minäkö muka vaativa asiakas? Ei kai, ei oo perää...) Lisäksi vielä kalatiskiltä pieni pala lämminsavulohta, niin siinä olikin aterian ainekset kasassa. Muita tähän ruokaan sopivia aineksia oli kotona jääkaapissa.


Lämmin savulohi-parsa-pastasalaatti
(kahdelle)

140 g Orzo pastaa (sitä riisinjyvän näköistä, mutta muukin pastamuoto kelpaa)
1 pieni nippu vihreää parsaa
1 rkl voita (kirkastettua) + 1 rkl rypsiöljyä
1 dl kuivaa valkoviiniä
120 g babypinaattia
puolikkaan sitruunan raastettu kuori
150 g lämminsavulohta
mustapippuria myllystä
1 dl kermaa
50 g pehmeää vuohenjuustoa
2 tl juoksevaa hunajaa

Valmista ensin vuohenjuustokastike. Laita kattilaan kerma sekä vuohenjuusto ja kuumenna kunnes juusto on sulanut. Mausta hunajalla sekä maun mukaan mustapippurilla.

Poista parsoista kuiva kantaosa ja leikkaa loput parsanvarret parin sentin paloiksi. Kuumenna pannulla voi ja rypsiöljy ja laita parsanpalat kypsymään siihen. Laita pasta kiehumaan hyvin suolattuun veteen. Kun parsa alkaa olla sopivan kypsää, lisää valkoviini sekä huuhdellut pinaatinlehdet ja sekoittele kunnes pinaatti on pehmennyt. Mausta parsaseos sitruunankuorella. Valuta kypsä pasta ja lisää se parsan joukkoon pannulle yhdessä lämminsavulohipalojen kanssa. Kaada näiden päälle vuohenjuustokastiketta, sekoita ja tarjoile.


Ei kommentteja: