tiistai 4. heinäkuuta 2017

Grilliruokaa! Osa 1/3 - naudanlihaa ja lisukkeita



Suomalainen grillaa, satoi tai paistoi. Lidlin ”elä kuin viimeistä kesäpäivää” -mainokset ovat osuneet maaliinsa tänä kesänä valitettavan hyvin. No, eipähän näillä kylmillä ole ollut pelkoa ruskettumisesta, saati ihon palamisesta. Mutta silti voi grillata.

Kokosimme muutaman paketin grilliresepteistä ja aloitetaan naudanlihalla. Enimmäkseen olemme grillanneet flank steakia ja vaikka kuinka haluaisimme suosia suomalaista, ostoskärryyn putoaa yleensä toiselta puolelta maapalloa, Australiasta tai Uudesta Seelannista tuotettua flankia (joka siellä tunnetaan myös nimellä skirt steak), sillä se on paljon mureampaa kuin kotimainen. Asiaa auttaisi, jos suomalaiset lihatalot malttaisivat riiputtaa lihaa pari kuukautta kauemmin. Siis ihan noin niinkun vinkkinä tässä…

kuva: Wikipedia









kuva: Wikipedia




mansikkainen salaatti ja grillatut sipulit




herne-kurkkusalaatti ja 
kermamuhennetut uudet perunat




korealainen nuudeliwokki




lyttypotut ja salaattia




pastaa ja tomaattikastiketta




vihreä frittata ja kolmen aineksen salaatti





tonnatokastike ja caponata













Ei kommentteja: