maanantai 17. heinäkuuta 2017

Kesän coolein mocktail valmistetaan sitruunaruohosta



Sitruunaruohomehu on erilainen kesäjuoma. Sopii nautittavaksi niin kylmänä kuin kuumana ja jos siitä haluaa drinkin, se toimii niin mocktailina kuin vaalean rommin kanssa.




Sitruunaruohomehu

1 sitruunaruoho
6 kuivattua kaffirlimetin lehteä
sormenpään kokoinen pala tuoretta inkivääriä
2 vihreää kardemummakotaa
1 litra vettä
3 rkl ruokokidesokeria

Leikkaa sitruunaruoho 3-4 osaan ja murskaa ne kevyesti (lihanuijalla, kattilanpohjalla tms). Kuori inkivääri ja murskaa sisus kevyesti. Paina kardemummat rikki. Laita mausteet sekä vesi kattilaan ja keitä hiljalleen poristen noin puoli tuntia. Anna mehun jäähtyä kattilassa.

Siivilöi mehu ja lisää vettä sen verran että sitä on jälleen kokonainen litra. Lisää sokeri ja sekoita kunnes sokeri on liuennut.

Nauti kylmänä laimennettuna 1 osa mehua ja 1 osa hiilihapotettua kivennäisvettä
tai kuumana 1 osa mehua ja 1 osa vettä
tai drinkkinä laimentamattomana, lusikallinen tomusokeria (mocktailina) ja tilkka vaaleaa rommia 

shaken, not stirred.

Lemon grass mocktail - shaken, not stirred


Ei kommentteja: