torstai 27. heinäkuuta 2017

Paratiisin kanaleipä


Jos leipä on voideltu paholaisenhillolla, siinä on pekonia, broileria sekä juustokuorrutus, ja se maistuu taivaallisen hyvältä, eikös se silloin ole paratiisin kanaleipä (vaikka omena puuttuukin). Täytyyhän ruoalla olla nimi. Lounas tai iltapala kuittaantuu kätevästi vähän retrolla lämpimällä voileivällä, jonka kaiken lisäksi voi esivalmistella jääkaappiin jo vaikka edellisenä päivänä siten, että leivän/leivät voi suoraan työntää uuniin kuortumaan.

Ohjeen ainekset ovat aina kahta leipää varten. Siitä on helppo suurentaa annosmääriä.



Paratiisin kanaleipä   (kahdelle)

2  viipaletta pekonia
2 rkl  paholaisenhilloa (resepti täällä)
4  broilerin ohutleikettä (paino yht. noin 150-200 g)
nokare voita
suolaa, jauhettua juustokuminaa (=jeeraa) ja mustapippuria
2  viipaletta paahtoleipää (iso paahto)
25 g  raastettua parmesaania
25 g  raastettua gruyereä tai muuta voimakasta juustoa
1  kananmuna
mustapippuria ja chilirouhetta myllystä
0,5 tl  hienonnettuja fenkolinsiemeniä
1 tl  sitruunamehua
tarjoiluun
1  kypsä avokado
hienonnettua tuoretta korianteria
hienonnettuja tuoreita fenkolinlehtiä (niitä tillin näköisiä)


Kypsennä pekoni paistinpannulla rapeaksi ja laita talouspaperille kuivahtamaan. Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi ja sekoita paholaisenhillon kanssa.

Paista broilerin ohutleikkeet kypsiksi pannulla ja mausta kunnolla molemmin puolin suolalla, jeeralla ja mustapippurilla.

Paahda leivät leivänpaahtimessa. Jos valmistat enemmän kuin neljä leipää, ne kannattaa paahtaa uunissa pellillä jolloin ne valmistuvat samanaikaisesti.

Sekoita juustoraasteet sekä kananmuna tasaiseksi tahnaksi ja mausta mustapippurilla, chilirouheella, fenkolinsiemenillä ja sitruunamehulla. Tarkista maku ja lisää mausteita mikäli tarvitsee.

Voitele paahtoleivät paholaisenhillolla johon on sekoitettu pekonipaloja. Nosta hillon päälle paistetut broileriviipaleet sekä lopuksi juustoseos. Kuorruta leivät uunissa 225 asteessa noin 5-7 minuuttia. Koska kaikki ainekset ovat jo valmiiksi kypsiä, uunissa vain sulatetaan juustoseos leipien päälle.

Tarjoile leivät viipaloidun avokadon kanssa. Viimeistele tuoreella korianterilla sekä hienonnetuilla fenkolintöyhdöillä.


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos, tässähän tää tulikin kun oon miettinyt rapukekkereitten menua. Elikkäs ens alkuun kanaleipä, sitten iso kasa rapuja ja jälkkäriksi eilinen resepti persikkapiirakkaa, vattukastiketta ja valkosuklaata. Paras juttu oli se kunkerroit että nää voi tehdä etukäteen. Jee!

Tuplaespresso kirjoitti...

Kiva jos ollaan voitu olla avuksi :)
Hauskoja rapujuhlia.