lauantai 5. elokuuta 2017

Possua, fenkolia ja appelsiinia



Epätrendikkään keittiön kokkisota toimi taas niin, että toinen keksii ruoan ja toinen valmistaa sen. M löysi Taste AU:n possureseptin ja kun pakasteessa sattui olemaan sopivasti yksi possun sisäfilee, päivän valinta oli tehty. Lisukkeeksi paras mitä kaupasta löytyi, oli isot fenkolit töyhtöineen. Possu, appelsiini ja fenkoli ovat ihan loistava makuyhdistelmä.


Appelsiinipossu

600-700 g porsaan sisäfileetä
1 tl seesamiöljyä
1 rkl kuivaa sherryä
1 rkl soijakastiketta

Leikkaa possun sisäfilee 2-3 cm paksuiksi viipaleiksi. Sekoita seesamiöljy, sherry sekä soijakastike keskenään, kaada seos isoon muovipussiin ja fileepalat joukkoon. Painele muovipussia niin että lihat ovat joka puolelta marinadissa ja tiiviisti pakattuna. Laita marinoitumaan jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat fenkolipaistoksen (tai vähintään puoleksi tunniksi).

2 appelsiinia
0,5 rkl Maizenaa
1 dl appelsiinimehua
1 dl lihalientä
2 tl hunajaa
rypsiöljyä ja voita
hienoa merisuolaa ja mustapippuria myllystä
1 tl raastettua tuoretta inkivääriä
2 rkl kuivaa sherryä

Leikkaa appelsiineista kuoret ja fileoi lohkot kalvottomiksi. Sekoita keskenään Maizena, appelsiinimehu, lihaliemi sekä hunaja. Ota possuviipaleet pois marinadista ja taputtele ne kuiviksi. Kuumenna paistinpannulla hiukan rypsiöljyä ja voita ja ruskista viipaleet molemmin puolin. Älä paista liikaa ettei fileepalat kuivu. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja laita vetäytymään folioon.

Pyyhi paistinpannu ja kuumenna siinä vielä tilkka voita ja rypsiöljyä. Kuullota raastettu inkivääri rasvaseoksessa ja lisää sitten sherry. Keittele sekoittaen noin minuutin ajan. Lisää sitten Maizena-appelsiinimehuseos ja keitä kastiketta muutaman minuutin ajan eli kunnes se on hiukan saostunut. Lisää paistetut possuviipaleet sekä appelsiinilohkot ja nauti fenkolipaistoksen kanssa.


Fenkolipaistos

2 sipulia
3 fenkolia (myös kaikki vihreät töyhdöt)
2 rkl rypsiöljyä
2 rkl voita
1 dl kuivaa valkoviiniä
(kuumaa vettä)
0,5 tl fenkolinsiemeniä
2 tl hunajaa
suolaa ja mustapippuria myllystä
0,5 dl hienonnettua lehtipersiljaa

Leikkaa sipulit sekä fenkolit pieniksi kuutioiksi ja kuullota ne pannulla öljy-voiseoksessa. Lisää valkoviini ja anna kiehua lähes kuivaksi. Lisää morttelissa hienonnetut fenkolinsiemenet, hunaja sekä tilkka kuumaa vettä ja hauduta miedolla lämmöllä. Lisää vettä aina tarvittaessa sen verran että paistos ei kuivu liikaa. Kun fenkoli on kypsää, mutta siinä on vielä hiukan puruvastusta, mausta seos suolalla sekä mustapippurilla ja ota pannu pois lämmöltä. Laita kansi päälle ettei fenkoli jäähdy liikaa. Lisää lehtipersilja juuri ennen tarjoilua.


Ei kommentteja: