maanantai 7. toukokuuta 2018

Parsa-uunimunakas



Kun ”kolmen aineksen ruoat” ovat nyt niin kovin suosittuja, tässä meiltäkin sellainen. Siis ei mitään kolmen teollisen valmisteen yhdistelmää, vaan oikeasti kolmen tuoreen raaka-aineen ruoka – munaa, kermaa ja italialaista vihreää parsaa. Mausteita (suola ja mustapippuri) ja vuoan voiteluun tarvittavaa voita ei tietenkään lasketa aineksiksi? Eikä karhunlaukkaa, basilikaa tai lehtipersiljaa? Eikä lisukkeita, graavikirjolohta ja salaatinversoja? Eikä... ? No okei, tämä on melkein vain kolmen aineksen ruoka, josta riittää lounaaksi neljälle.


Parsa-uunimunakas

6 munaa
1 dl kermaa
500 g nippu vihreää parsaa
hiukan suolaa ja mustapippuria myllystä
kourallinen tuoretta karhunlaukkaa (tai ruohosipulia)
kourallinen tuoretta basilikaa
kourallinen tuoretta lehtipersiljaa
50 g mozzarellaraastetta
voita vuoan voiteluun

8 viipaletta graavattua kirjolohta
sekalaisia salaatinversoja

Riko munat kulhoon ja vatkaa ne rikki. Lisää kerma ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Leikkaa yrtit hienoksi silpuksi, lisää ne munakasmassaan ja sekoita. Huuhtele parsat ja napsauta niistä kuiva tyvi poikki. Leikkaa parsat parin sentin paloksi. Voitele uunivuoka voilla, kaada vuokaa ensin puolet munakasseoksesta, ripottele sen päälle parsanpalat ja sitten loput munamassasta. Viimeistele pinta  mozzarellaraasteella. Kypsennä munakas 200 asteessa noin 25-30 minuuttia. Siellä se valmistuu ihan itsekseen, vahtimatta, sekoittamatta, helppoakin helpommin.

Tarjoile graavikirjolohen ja salaatinversojen kanssa.


Ei kommentteja: