sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Muusinjämät uusiokäyttöön, osa 1: Perunaletut

Kukapa uskoisi että tässä kuvassa on kulhollinen toissapäivän perunasosetta. Muusia ei aina osaa tehdä niin sopivasti, että se menisi kaikki yhdellä aterialla. Olisihan noloa jos se loppuisi kesken? Vai olisiko? Kattilaan jääneen muusin voi kuitenkin onneksi uusiokäyttää


 
Perunaletut

perunasosetta
kananmunia
maitoa
vehnäjauhoja
ripaus suolaa
(muita mausteita maun mukaan)
voita
katkarapuja
sweetchilikastiketta
tilliä

paistamiseen voita
 

Vatkaa perunasoseen joukkoon kananmuna tai kaksi, tilkka maitoa, hiukan jauhoja ja ripaus suolaa. Tarkkoja määriä on vaikea antaa, koska lopputulos riippuu perunasoseen koostumuksesta.

Perunalettutaikina on sopivaa, kun se on ohuempaa kuin perunasose, mutta paljon paksumpaa kuin tavallinen lettutaikina. Maitoa tai jauhoja lisäämällä taikinaa voi muokata sopivaksi. Perunaletut eivät paistettaessa pysy kasassa yhtä hyvin kuin tavalliset letut, joten niiden kääntämisessä pitää olla varovainen.

Tarjoile katkarapujen ja sweetchilikastikkeen kera ja ripottele pinnalle hiukan tilliä. Jos perunalettuja on paljon, ne voi tarjoilla myös uutena ateriana vaikkapa lihakastikkeen lisäkkeenä.

Ei kommentteja: