lauantai 5. tammikuuta 2013

Nyhtöbroiskua



Nyhtöpossu on Campasimpukka –blogin antama nimitys suussasulavan meheväksi hitaasti kypsennetylle pulled porkille. M mietti josko broiskun koipinuijista saisi aikaan nyhtöbroiskua, yhtä ylikypsän mehevää ja maukasta syötävää kuin nyhtöpossusta. Ja saihan niistä, samalla tavalla kuin riistalintujenkin koipia kypsentämällä, uunissa öljyssä ja mausteissa hauduttamalla eli konfitoimalla. Näin muuten aika mauton lintu saa kunnon makua eikä ylikypsä liha kuivu. Nyhtöbroiskua (tai broileria "confit"), olkaapa hyvät. Ja sitten pitää muistaa, että näihin tulee himo eikä muutama koipi per syöjä riitä mihinkään.


Meheväksi haudutettuja (confit) broilerin koipinuijia

broilerin koipinuijia
suolaa
pippuria
tuoretta timjamia
tuoretta rosmariinia
1 valkosipulinkynsi
rypsiöljyä

Lämmitä uuni 100 asteeseen. Mausta koipinuijat suolalla ja pippurilla ja laita palat uunivuokaan muiden mausteiden kanssa. Lämmitä rypsiöljy 100-asteiseksi ja kaada koipien päälle. 

Unohda vuoka uuniin neljäksi tunniksi.

Valuta koivista ylimääräinen öljy talouspaperin päällä ennen tarjoilua.




...helppoa ja nopeaa, siis alkuvalmistelut, hidasta, kun kypsyminen kestää useamman tunnin...

Ei kommentteja: