maanantai 14. tammikuuta 2013

Verigreippisalaatti


Viikon hedelmä 3/52: verigreippi




Verigreippisalaatti

2 verigreippiä
pari kourallista rucolaa tai mizunasalaattia
2 rkl pinjansiemeniä
1 fenkoli
1 tl rypsiöljyä
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria
hiukkasen sokeria              
1/4 tl hiukan murskattuja fenkolinsiemeniä

Sitrushedelmien lohkojen ympärillä on paksu kalvo, joka kannattaa leikata pois jotta lohkoja olisi miellyttävämpi syödä salaatin joukossa. Leikkaa ensin greippien kuoret pois hedelmän muotoa seuraten siten, että saat kokonaan pois kuoren valkoisen osan. Irrota sitten lohkot kalvojen välistä veitsellä, ensin toiselta, sitten toiselta puolelta.

Huuhtele salaatit, leikkaa fenkoli ohuiksi viipaleiksi ja paahda pinjansiemenet nopeasti kuivalla paistinpannulla. Sekoita salaattiainekset, sekoita öljy ja mausteet keskenään ja pirskottele salaatin päälle.
Tarjoile salaatti kalan kanssa.





Ei kommentteja: