maanantai 4. maaliskuuta 2013

Passionhedelmämousse


Viikon hedelmä 10/52: Passionhedelmä


Mitä ryppyisempi, sitä parempi, makeampi ja mehukkaampi, on passionhedelmän ostajan ohje. Sileäpintainen hedelmä on vielä raakile ja pitää malttaa odottaa sen kypsymistä. Passionhedelmästä käytetään hedelmän sisällä olevat mustat, hedelmälihan ympäröimät siemenet. Passionhedelmä sisältää erityisen paljon ravintokuitua sekä A-vitamiinia, niasiinia, seleeniä ja magnesiumia.

Näin siloposkisia passionhedelmiä pitää kypsytellä vielä viikon tai pari.

Granadilla, passionhedelmälajike tämäkin


Passionhedelmämousse (4-6 annosta)

1 tölkki makeutettua kondensoitua maitoa (ei keitetä kinuskiksi vaan käytetään sellaisenaan!)
3 dl kuohukermaa
1 limetin mehu
12 passionhedelmää

Raaputa kymmenestä hedelmästä siemenet kulhoon. Lisää kondensoitu maito, kuohukerma ja limettimehu. Vatkaa sähkövatkaimella seosta kunnes se sakeutuu. Annostele jälkiruokakulhoihin ja laita kulhot jääkaappiin jäähtymään 15-30 minuutin ajaksi. Raaputa kahdesta hedelmästä siemenet ja koristele jälkiruoka niillä.

Tämä jälkiruoka maistuu siltä kuin ainesluettelo olisi paljon pidempi ja valmistukseen käytetty työmäärä huomattavasti suurempi. 


 

Ei kommentteja: