torstai 14. maaliskuuta 2013

Sokeripläjäys: appelsiini-valkosuklaa-juustokakku



Kyllä, kakun päällä on mangoa vaikka otsikossa puhutaan appelsiinista. Mango on vain koriste.
Viikon sokeriannoksen saa kätevästi valkosuklaa-juustokakusta ja jos ei ole käytettävissä kunnollista irtopohjavuokaa, senhän askartelee helposti parista alumiinivuoasta. Toisesta vuoasta saksitaan pois suurin osa reunoista, toisen pohjaan tehdään pieni reikä irtopohjan nostamista varten ja – tadaa – tee-se-itse -irtopohjavuoka on valmis. Nämä alumiinivuoat olivat vain noin puolen litran vetoisia, joten ohjeesta riitti vajaa puolikas. Koko ohje on tarkoitettu halkaisijaltaan 23-25 cm kakkuvuokaan.



Appelsiini-valkosuklaa-juustokakku

250 g digestivekeksejä
2 rkl sokeria
80 g sulatettua voita

1 rkl raastettua appelsiininkuorta
50 g raastettua valkosuklaata
150 g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl maitoa
1 tölkki kondensoitua maitoa
4 liivatelehteä
0,5 dl tuorepuristettua appelsiinimehua
2 dl kuohukermaa

koristeeksi appelsiinia, mangoa, suklaamuruja tai jotain muuta hyvää

Murskaa keksit ja sekoita niihin sokeri. Lisää sulatettu voi ja tee seoksesta kakun pohja. Painele keksimurut tiiviisti tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle ja reunoille. Laita vielä yksi vuoka tiiviisti murujen päälle ja pohja jääkaappiin tekeytymään noin tunnin ajaksi. 


Pese appelsiini huolella ja raasta mikroraastimen hienommalla puolella siitä noin ruokalusikallinen kuoriraastetta. Raasta valkosuklaa karkeammalla terällä ja sekoita raasteet keskenään. Sekoita kulhossa tuorejuusto ja maito tasaiseksi seokseksi. Lisää raasteet sekä kondensoitu maito ja sekoita hyvin. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin viideksi minuutiksi. Kuumenna appelsiinimehu ja sulata liivatelehdet siihen. Vatkaa tämä huolella tuorejuustotäytteen joukkoon. Vatkaa lopuksi kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita se täytteeseen. Älä kaada täytettä heti keksipohjan päälle, vaan odota että seos alkaa hiukkasen osoittaa hyytymisen merkkejä. Sekoita tasaiseksi ja kaada vasta sitten kakkuvuokaan. Näin estetään se, että suklaa- ja appelsiininkuoriraaste painuisivat pohjalle. Laita juustokakku jääkaappiin hyytymään vähintään 6 tunnin ajaksi. Koristele tarjoiltaessa hedelmillä ja/tai suklaalla.


Ei kommentteja: