tiistai 9. huhtikuuta 2013

Katkarapu-kasvispastaa



Munakoiso on merkillinen kasvis. Tilavuuteensa nähden se on yllättävän kevyt. Monet kasvikset sisältävät paljon vettä, mutta munakoiso tuntuu sisältävän enimmäkseen ilmaa. Kun sen kypsentää uunissa ja soseuttaa, jäljelle ei jää juuri mitään muuta kuin hiukan makua. Kaksi isoa munakoisoa kutistui kypsennettäessä vaatimattomaksi puoleksi desilitraksi vaaleanruskeaa tahnaa. Olisin halunnut nimetä tämän ruokalajin katkarapu-munakoisopastaksi, mutta se tuntui vähän liioittelevalta, joten parasta puhua vain yleensä kasviksista.


Katkarapu-kasvispasta kahdelle

2 isoa munakoisoa
2 isoa tomaattia
suolaa
sokeria
mustapippuria
oliiviöljyä
1 kevätsipuli
1 rkl tomaattipyreetä
0,5 dl valkoviiniä
300 g isoja katkarapuja
kahden hengen annos nauhapastaa
2 rkl silputtua lehtipersiljaa

Viipaloi munakoisot noin sentin paksuisiksi siivuiksi ja aseta ne uunipellille leivinpaperille. Kalttaa tomaatit, halkaise ne ja poista siemenet. Aseta tomaatinpuolikkaat munakoisojen viereen pellille. Pirskottele kasvisten päälle hiukan oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria, tomaateille myös pikku ripaus sokeria. Kypsennä kasviksia uunissa 175 asteessa 30 – 40 minuuttia. Kun kasvikset ovat kypsät, soseuta ne karkeasti haarukalla, nosta paistinpannulle ja lisää ohuiksi viipaleiksi leikattu kevätsipuli, tomaattipyree sekä valkoviini.

Laita nauhapasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan. Lämmitä samanaikaisesti paistinpannulla oleva kasvissose ja keittele sitä parin minuutin ajan. Lisää katkaravut ja sekoittele niitä kasvissoseen joukossa kunnes ne ovat lämmenneet. Kaada kypsä pasta kattilasta siivilään ja kun vesi on valunut, kippaa pasta paistinpannulle kasvissoseen joukkoon, Hämmentele sen verran että kaikki ainekset ovat keskenään hyvin sekoittuneet. Lisää viimeiseksi persiljasilppu.


Ei kommentteja: