torstai 11. heinäkuuta 2013

Nopeat aamiaisleipäset



Teeleivät ja sen tyyppiset leipäset valmistuvat hetkessä ja niiden leipominen on kivaa tekemistä vaikkapa kyläilemään tulleille pienille. Aikaa näiden valmistamiseen menee juuri sopivasti pikkuleipureiden keskittymiskyvyn verran. On sitä sitten niin hienoa omalle äidille kehuskella, millaisia herkkuleipiä on osannut leipoa, ihan (melkein) itse, noin vain, käden käänteessä :)  Kun taikinaan laittaa sopivat mausteet, uunista otettu lämmin leipä ei kaipaa päälleen enää muuta kuin nokareen voita. Tai itse tehtyä kotijuustoa.



Juustoiset aamiaisleipäset

3 dl vehnäjauhoja
1,5 dl kaurahiutaleita
0,5 dl kauraleseitä
2,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1 tl sokeria
1 dl parmesaaniraastetta
1 dl silputtua ruohosipulia
0,5 dl voisulaa tai rypsiöljyä
2 dl nestettä, vettä, maitoa, maitoheraa tms

Sekoita kaikki kuivat aineet sekä juustoraaste ja ruohosipuli keskenään. Lisää rasva sekä neste ja sekoita ainekset nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Taputtele taikinasta litteitä leipiä uunipellille leivinpaperin päälle ja paista ne 250 asteessa uunin keskiosassa 10 minuuttia.

Nämä leivät ovat parhaimmillaan vastaleivottuina ja samana päivänä.



Ei kommentteja: