keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Rucola-timjamipesto



Vaikka uudet perunat ovatkin loistavaa kesäruokaa, keitettyinä ne voivat joidenkin viikkojen kuluttua alkaa jo hiukan kyllästyttää. Ihan hiukan. Keitetyt perunat voi pyöräyttää pestokastikkeessa, jolloin ne maistuvat taas ihan uudelta ja erilaiselta. Rucolapesto maustettiin perinteisten suolan ja pippurin lisäksi tuoreella timjamilla. Näitä pestoperunoita nautittiin uunissa kypsennetyn possunniskan kanssa. Ohjeen määristä tulee noin 1,5 dl pestoa, josta perunoiden maustamiseen tarvitaan pari kukkuraista ruokalusikallista eli noin puoli desilitraa. Jäljelle jäänyt desilitra käytettiin seuraavan päivän metsäsienilasagnen maustamiseen..



Rucola-timjamipesto

100 g rucolaa
2 rkl pinjansiemeniä
6 oksaa timjamia
1 dl parmesaaniraastetta
0,5 dl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Revi rucolat monitoimikoneeseen, lisää pinjansiemenet, timjami sekä parmesaani ja surauta kaikki yhdessä soseeksi. Lisää oliiviöljy hitaasti valuttamalla koneen koko ajan käydessä. Mausta lopuksi suolalla ja mustapippurilla.



Ei kommentteja: