sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Espresso brownies



Brownien kuuluisi olla kuiva ja rapea päältä, hiukan pehmeä ja tahmea sisältä. Käyttämällä leivontaan oikeaa suklaata browniesta tulee todella täyteläisen makuista ja vastustamattoman hyvää, ja jos malttaa antaa niiden levätä seuraavaan päivään, niistä tulee entistäkin parempia. Browniesit voi tarjota joko sellaisenaan tai kermavaahdon, jäätelön tms kanssa. Niin, ja kaverille kanssa! Tällaista satsia brownieseja ei saa hotkia yksinään.


Espresso brownies
(30-40 palaa)

150 g voita
300 g tummaa 70% suklaata (Esim. Lindt)
4 dl sokeria
3 munaa
2 rkl espressojauhetta (Nescafe)
0,5 tl jauhettua vaniljatankoa tai vaniljauutetta
2,5 dl vehnäjauhoja
3/4 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
200 g maitosuklaata (esim. Fazerin sininen)
päälle jotain hilettä tai strösseliä oman maun mukaan, tässä oli kullanväristä sokerihilettä


Pilko voi ja suklaa pieniksi ja sulata ne hitaasti mikrouunissa tai vesihauteessa. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen kuin jatkat.

Lisää suklaamassaan sokeri ja sekoita kunnes sokeri on hyvin sekoittunut. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita koko ajan voimakkaasti ettei seos juoksetu ja muutu rakeiseksi. Lisää espressojauhe sekä vanilja ja sekoita tasaiseksi. Sekoita jauhojen joukkoon leivinjauhe sekä suola ja lisää jauhot taikinaan kolmessa erässä koko ajan hyvin sekoittaen. Rouhi maitosuklaa veitsellä kohtalaisen karkeaksi muruksi, lisää murut taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

Voitele iso vuoka (meillä kulmikas irtopohjavuoka 24x37 cm) ja tasoita taikina siihen. Kypsennä uunissa 175 asteessa 25-30 minuuttia.


Ei kommentteja: