perjantai 13. joulukuuta 2013

Mac & cheese vai herkkutattipasta?




En osannut päättää, laittaisinko mac & cheesen vaiko herkkutattipastan, joten tein kompromissin ja yhdistin reseptien parhaat puolet. Pelkkä mac & cheese, niin hyvää kuin se onkin, tuntuu jotenkin tylsältä. Mutta kun juustokastikkeen korvaa kesäisistä herkkutateista valmistetulla juustoisella sienimuhennoksella, koko ateria saa ihan uuden ilmeen ja paljon lisää makua.


Mac & cep (& cheese)
(neljälle)

1 iso sipuli
2 rkl voita
1 rkl oliiviöljyä
250 g esikäsiteltyjä herkkutatteja
3 rkl vehnäjauhoa
5 dl maitoa
1 tl oreganoa
0,5 tl rosmariinia
0,5 tl timjamia
150 g mozzarella juustoraastetta
50 g cheddar juustoraastetta
30 g parmesaani juustoraastetta
suolaa ja mustapippuria myllystä
300 g pappardelle -pastaa
vettä, suolaa
lehtipersiljaa

Kuori sipuli ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Sulata kattilassa voi ja kuullota sipuli siinä. Lisää oliiviöljy sekä pieniksi paloiksi leikatut herkkutatit ja kääntele sieni-sipuliseosta miedolla lämmöllä viitisen minuuttia. Lisää vehnäjauho ja sekoita se huolella seoksen joukkoon. Anna jauhon turvota muutaman minuutin ajan. Lisää maito kahdessa erässä ja anna kastikkeen saostua välillä. Sekoittele niin että kastikkeeseen ei jää kokkareita. Lisää oregano, rosmariini sekä timjami ja sekoita ne sekä juustoraasteet kastikkeen joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla mikäli on tarpeen.

Keitä pasta hyvin suolatussa vedessä pastapakkauksen ohjeen mukaan ja valuta kypsä pasta siivilässä. Sekoita keskenään herkkutattimuhennos sekä pasta ja kaada seos voideltuun uunivuokaan. Ripottele päälle vielä hiukan juustoraastetta ja jos tatteja sattui jäämään, niistä voi leikata ohuita viipaleita koristeeksi. Paista laatikkoa 200 asteessa noin 20 minuuttia ja ripottele lehtipersiljasilppua valmiin mac & cep & cheesen päälle.


Ei kommentteja: