keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Black Forest Valentine, ystävänpäivän jälkiruoka



Ystävänpäivän jälkiruoka tarjoillaan lasista. Ajattelin tehdä jonkinlaisen schwartzwaldin kakun, ”Black forest Valentine”n lasiin, mutta tuoreita kirsikoita oli vähän vaikea löytää tähän aikaan vuodesta. Siispä vaihdoin kirsikat mansikoiksi, schwartzwaldin kakusta tuli näin strawberrywaldin kakku tai ehkä enemmänkin leivos. Kirsikkaversioksi tämä on helppo muuttaa vaihtamalla vain kaikki mansikat kirsikoiksi ja korvaamalla kostutuksen mansikkamehun Kirsch + Sprite –seoksella. Täyteläinen suklaakakkupohja toimii mansikan tai kirsikan lisäksi erittäin hyvin myös vadelmaisena.



Schwartzwaldin  strawberrywaldin kakku / leivos ystävänpäiväksi
(2-4 annosta)

Suklaakakkupohja

50 g voita
50 g tummaa (70%) suklaata
50 g kidesokeria
2 keltuaista
50 g vehnäjauhoa
0,5 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2 valkuaista vaahdotettuna kovaksi vaahdoksi
uunivuoka  (tämän koko on n. 23x28 cm)


Sulata kattilassa tai vesihauteessa voi ja suklaa, sekoita tasaiseksi. Vatkaa joukkoon ensin sokeri ja sen jälkeen keltuaiset huolellisesti yksi kerrallaan. Kun seos on tasalaatuista, kääntele joukkoon jauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe sekä suola. Kääntele lopuksi taikinaan kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja kypsennä kakkupohjaa 175 asteessa noin 15 minuuttia. Jäähdytä pohja.


Strawberrywaldin kakku lasiin

1 erä suklaakakkupohjaa
mansikkamehua
mansikkahilloa
kuohukermaa
ripaus sokeria
tuoreita mansikoita
suklaalastuja

Kostuta suklaakakkupohjaa mansikkamehulla varovasti sen verran, että se saa makua mutta ei muutu liian pehmeäksi. Leikkaa pyöreällä muotilla kakkupohjasta tarjoilulasiin sopivia kiekkoja. Laita yksi pala suklaakakkua lasin pohjalle, levitä sen päälle hiukan mansikkahilloa, sen päälle mansikanpaloja sekä kermavaahtoa ja sitten taas pala suklaakakkua. Jatka kunnes koko lasi on täynnä. Päällimmäiseksi kerrokseksi tulee kermavaahto, suklaalastuja ja viimeiseksi 1-2 mansikanpuolikasta. Jos mansikka on riittävän iso, puolikkaasta voi leikata kuvion sydämenmuotoisella muotilla.


3 kommenttia:

Päivi / Inkiväärihillo kirjoitti...

Ihana herkku! :)

Jael kirjoitti...

Nätti jälkkäri ja kivasti piperretyt mansikat;D

Tuplaespresso kirjoitti...

Tämä on kauniin näköinen ja hyvän makuinen jälkkäri. Jos tuntuu liian kaloripitoiselta, sitä voi tehdä hiukan pienemmän annoksen ;)